У «Нафтогазі» прокоментували законопроєкт США про розширення санкцій проти «Північного потоку-2»

Читать на русском
У Нафтогазі України висловили подяку сенаторам США, які внесли законопроект про розширення санкцій проти Північного потоку-2.

У «Нафтогазі України» висловили подяку сенаторам США, які внесли законопроект про розширення санкцій проти «Північного потоку-2».

Про це йдеться у повідомленні пресслужби «Нафтогазу».

«Нафтогаз висловлює подяку сенаторам та іншим друзям України в Сполучених Штатах, які торік сприяли ухваленню PEESA, а зараз представили законопроект про уточнення цього закону», — йдеться у повідомленні.

Як і в процесі ухвалення PEESA в 2019 році, «Нафтогаз» зміг надати представникам Конгресу та ключовим особам в адміністрації президента Трампа важливу інформацію про спроможність Росії завершити Північний потік 2, зокрема стосовно російських трубоукладальний суден Академік Черський та Фортуна, повідомили у пресслужбі.

Законопроектом «Про уточнення до Закону «Про захист європейської енергетичної безпеки» пропонується запровадити санкції проти: (1) компаній, які залучені до будь-яких «трубоукладальних робіт», що визначаються як «активності, що сприяють трубоукладанню, включно з підготовкою майданчика, облаштуванням траншеї, дослідженням [дна], розміщенням щебню, згинанням, зварюванням, покриттям, опусканням труб та засипанням [траншеї]»; (2) компаній, що надають «послуги з аналізу страхових ризиків, страхування та перестрахування» трубоукладальних суден; (3) компаній, що надають «послуги або сприяють технологічній модернізації трубоукладальних суден, встановленню на них зварювального обладнання, їх дооснащенню або швартуванню»; (4) компаній, що надають «послуги тестування, перевірки або сертифікації, необхідні для роботи газопроводу «Північний потік-2» чи пов’язані з нею».

Невідкладне ухвалення законопроекту «Про уточнення до закону «Про захист європейської енергетичної безпеки»» може остаточно зупинити реалізацію небезпечного для Європи проекту Північний потік 2. «Нафтогаз» продовжуватиме роз’яснювальну кампанію в Сполучених Штатах та країнах ЄС, маючи на меті захист українських, європейських та трансатлантичних інтересів у сфері безпеки, додали у «Нафтогазі».

Раніше посол США Річард Гренелл заявив про можливе введення Вашингтоном нових санкцій проти газопроводу. За даними ЗМІ, тільки таким способом можна зупинити «Північний потік-2».

Відзначимо, 27 травня стало відомо, що США можуть дуже швидко прийняти нові санкції проти російського газопроводу «Північний потік-2».

Також відзначимо, в «Нафтогазі» оцінили рішення Німеччини щодо «Північного потоку-2».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: