У Кабміні прокоментували рішення Німеччини щодо «Північного потоку-2»

Читать на русском
Україна вітає рішення федерального мережевого агентства Німеччини, яке відмовило Nord Stream 2 AG, оператору газопроводу Північний потік-2, у виведенні проекту з-під дії правил газової директиви Євросоюзу.

Україна вітає рішення федерального мережевого агентства Німеччини, яке відмовило Nord Stream 2 AG, оператору газопроводу «Північний потік-2», у виведенні проекту з-під дії правил газової директиви Євросоюзу.

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, передає урядовий портал в п'ятницю, 15 травня.

Згідно з оновленою директивою, на трубопроводи, що проходять в морській економічній зоні країн ЄС, поширюються норми третього енергопакету спільноти, які зобов'язують оператора резервувати до 50% потужностей газової магістралі для прокачування палива від альтернативних постачальників.

«Вітаю рішення Німеччини не виводити «Північний потік-2» з-під вимог оновленої Газової директиви ЄС. Такі дії регулятора демонструють відданість єдиним правилам ЄС, незалежно від компанії або країни. Зі свого боку, Україна і наша газотранспортна система залишаються надійним партнером Європи в питанні забезпечення транзиту енергоресурсів», - сказав Шмигаль.

Він також запевнив, що Україна зі свого боку імплементує всі правила енергетичного ринку ЄС, щоб в подальшому розвивати партнерство з ЄС у сфері енергетики.

Нагадаємо, Федеральне мережеве агентство ФРН відмовило у звільненні «Північного потоку-2» від правил газової директиви ЄС.

Раніше Польща заявила про намір заарештувати активи «Північного потоку-2», якщо «Газпром» не виплатить польській компанії PGNiG 1,43 млрд доларів за рішенням Стокгольмського арбітражу.

Також у «Нафтогазі» вивчать можливість подачі нових позовів проти «Газпрому».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: