Німеччина відмовила «Північному потоку-2» у звільненні від правил газової директиви

Читать на русском
Федеральне мережеве агентство ФРН відмовило у звільненні Північного потоку-2 від правил газової директиви ЄС

Федеральне мережеве агентство Німеччини відхилило заявку компанії-оператора газопроводу «Північний потік-2» на звільнення від регулювання ЄС.

Про це заявив посол України в Німеччині Андрій Мельник.

ЗМІ дізналися про терміни запровадження нових санкцій проти «Північного потоку-2»Російському енергетичному проєкту Північний потік-2 загрожують нові санкції Сполучених Штатів.

«Маємо велику перемогу у Берліні: щойно німецький незалежний регулятор Bundesnetzagentur прийняв остаточне рішення про відмову надати проекту «Північний потік-2» виняток із законодавства ЄС! Навіть якщо тепер долю Nord Stream2 вирішуватиме німецька Феміда, Україна вдячна Німеччині за солідарність», - написав Мельник у Twitter.

Як відомо німецький регулятор ухвалив таке рішення через те, що «Північний потік-2» не відповідає вимогам закону про енергетику для звільнення від регулювання, адже він не був добудований до певного терміну.

Нагадаємо, 21 грудня 2019 року США оголосили про запровадження санкцій проти трубопроводу, через що ключовий підрядник «Газпрому» компанія Allseas призупинила роботу над проєктом.

Росія після цього говорила, що зможе добудувати «Північний потік-2» своїми силами, без залучення закордонних підрядників.

Раніше Польща заявила про намір заарештувати активи «Північного потоку-2», якщо «Газпром» не виплатить польській компанії PGNiG 1,43 млрд доларів за рішенням Стокгольмського арбітражу.

Також у «Нафтогазі» вивчать можливість подачі нових позовів проти «Газпрому».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: