Польща відреагувала на рішення Німеччини щодо «Північного потоку-2»

Читать на русском
Польська енергетична компанія PGNiG вітає рішення федерального мережевого агентства Німеччини, яке відхилило заявку компанії-оператора газопроводу Північний потік-2 на звільнення від регулювання ЄС.

Польська енергетична компанія PGNiG вітає рішення федерального мережевого агентства Німеччини, яке відхилило заявку компанії-оператора газопроводу «Північний потік-2» на звільнення від регулювання ЄС.

Відповідну заяву опубліковано на сайті компанії.

Рішення ФРН щодо «Північного потоку-2»: як європейська директива вплине на проєктРегулювання роботи проектів Газпрому відповідно до законодавства ЄС завдасть Росії збитків, вважає експерт.

«Німецький регулятор енергетичного ринку Bundesnetzagentur - відмовився надати дозвіл газопроводу «Північний Потік-2». Тому на нього повинні поширюватися правила ЄС. Це успіх PGNiG і його німецької дочірньої компанії PGNiG Supply & Trading, які брали участь в процесі», - йдеться у заяві.

Відзначається, що дії PGNiG SA у судовому розгляді перед німецьким регулятором з самого початку користувалися підтримкою польської державної адміністрації.

«Президент правління PGNiG SA Єжи Квеціньскі висловив задоволення результатами розгляду Bundesnetzagentur... PGNiG SA і PGNiG Supply & Trading проаналізують зміст рішення і його обгрунтування в деталях. Компанії будуть стежити за подальшим ходом розгляду справи, включаючи можливі звернення, ініційовані Nord Stream 2 AG», - підкреслили у компанії.

Нагадаємо, сьогодні федеральне мережеве агентство ФРН відмовило у звільненні «Північного потоку-2» від правил газової директиви ЄС.

Раніше Польща заявила про намір заарештувати активи «Північного потоку-2», якщо «Газпром» не виплатить польській компанії PGNiG 1,43 млрд доларів за рішенням Стокгольмського арбітражу.

Також у «Нафтогазі» вивчать можливість подачі нових позовів проти «Газпрому».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: