У «Нафтогазі» оцінили рішення Німеччини щодо «Північного потоку-2»

Читать на русском
У Нафтогазі коментуючи рішення Німеччини щодо відмови «Північному потоку-2» у звільненні від Газової директиви ЄС, заявили, що воно стосується правил функціонування газопроводу в разі завершення його будівництва.

У «Нафтогазі» коментуючи рішення Німеччини щодо відмови «Північному потоку-2» у звільненні від Газової директиви ЄС, заявили, що воно стосується правил функціонування газопроводу в разі завершення його будівництва.

Про це написала радник глави правління «Нафтогазу» Олена Зеркаль в Facebook.

Вона уточнила, що рішення також означає, що на проект «Північний потік-2» на німецькій території мають у повній мірі поширюватися правила оновленої газової директиви ЄС.

«Це рішення може спонукати РФ таки наблизитися до європейських норм функціонування газового ринку та провести анбандлінг «Газпрому», - додала Зеркаль.

Вона також зазначила, що навіть якщо проект буде завершено, Росія зможе використовувати його проектні транзитні потужності (55 млрд куб. м на рік) тільки на половину. При цьому Зеркаль наголосила, що збереження транзитної ролі України залишається під питанням.

«Якщо трубопровід буде добудовано, наш транзит з високою ймовірністю буде дорівнювати нулю. Саме тому, санкції США мають зараз вирішальне значення для блокування будівництва», - заявила чиновник.

Вона нагадала, що раніше російський трубоукладчик «Академік Черський» вже зайшов у німецький порт Мукран, де знаходиться логістичний центр Nord Stream 2 AG та зберігаються матеріали для завершення будівництва.

«Наші американські партнери запевняють, що «Газпрому» не вдасться задіяти свій флот без ризику для всієї компанії та її акціонерів потрапити під жорсткі санкції США», - резюмувала Зеркаль.

Нагадаємо, сьогодні федеральне мережеве агентство ФРН відмовило у звільненні «Північного потоку-2» від правил газової директиви ЄС.

Раніше Польща заявила про намір заарештувати активи «Північного потоку-2», якщо «Газпром» не виплатить польській компанії PGNiG 1,43 млрд доларів за рішенням Стокгольмського арбітражу.

Також у «Нафтогазі» вивчать можливість подачі нових позовів проти «Газпрому».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: