Оператор «Північного потоку-2» спростував новий план добудови газопроводу

Читать на русском
Nord Stream 2 не передавав владі Данії прохання про внесення змін до дозволу на будівництво трубопроводу, щоб його можна було добудувати, незважаючи на санкції США.

Оператор газопроводу «Північний потік-2» Nord Stream 2 не передавав владі Данії прохання про внесення змін до дозволу на будівництво трубопроводу, щоб його можна було добудувати, незважаючи на санкції США.

Про це повідомили в пресслужбі Nord Stream 2 і підтвердив представник Датського енергетичного агентства (Danish Energy Agency, DEA).

Нагадаємо, у грудні 2019 року ключовий субпідрядник «Північного потоку-2» швейцарсько-голландська компанія Allseas призупинила роботу з укладання труб для газопроводу через запроваджені санкції з боку США. Роботи були припинені «до одержання юридичних, технічних і екологічних роз'яснень».

У МЗС РФ американські санкції назвали «жестом відчаю» при спробі заблокувати проєкт, вигідний Росії та Європі, а також прикладом «недобросовісної економічної конкуренції».

Згодом стало відомо, що російському енергетичному проєкту «Північний потік-2» загрожують нові санкції Сполучених Штатів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: