ЗМІ дізналися про терміни запровадження нових санкцій проти «Північного потоку-2»

Читать на русском
Російському енергетичному проєкту Північний потік-2 загрожують нові санкції Сполучених Штатів.

Російському енергетичному проєкту «Північний потік-2» загрожують нові санкції Сполучених Штатів.

Про це повідомила німецька газета Handelsblatt із посиланням на власні джерела в дипломатичних колах Вашингтона.

«Це може статися дуже швидко, можливо, у лютому або березні», — сказано в статті.

Цього разу санкції можуть зачепити європейські компанії, які інвестують у проєкт, або компанії, які прийматимуть російський газ.

За інформацією газети, уряд Німеччини, як і раніше, підтримує проєкт і намагається переконати США пом’якшити або скасувати санкції, але поки безрезультатно.

У статті йдеться про те, що ФРН могла б пригрозити США санкціями у відповідь, проте наслідки такого кроку для трансатлантичних відносин були б майже непередбачуваними.

Засновником і власником контрольного пакета акцій компанії-оператора проекту, Nord Stream 2 AG, є «Газпром». До консорціуму також входять французька Engie, австрійська OMV, британо-нідерландська Royal Dutch Shell, німецькі Uniper і Wintershall.

Нагадаємо, у грудні 2019 року ключовий субпідрядник «Північного потоку - 2» швейцарсько-голландська компанія Allseas призупинила роботу з укладання труб для газопроводу через запроваджені санкції з боку США. Роботи були припинені «до одержання юридичних, технічних і екологічних роз'яснень».

У МЗС РФ американські санкції назвали «жестом відчаю» при спробі заблокувати проєкт, вигідний Росії та Європі, а також прикладом «недобросовісної економічної конкуренції».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: