Уряд заборонив звільняти співробітників під час карантину

Читать на русском
Уряд рекомендує підприємствам і держорганам утриматися від звільнень співробітників через карантин.

Кабінет міністрів заборонив звільнення державних службовців і працівників приватного сектору під час карантину через коронавірус.

Відповідне рішення Кабмін ухвалив на засіданні в середу, 25 березня. Як повідомив міністр юстиції Денис Малюська, на час карантину за працівниками зберігаються трудові права і оплата праці.

«Це стосується як держслужбовців, так і працівників приватного сектору», - заявив він.

За словами міністра, Кабмін рекомендує державним органам, органам місцевого самоврядування, підприємствам, установам і організаціям усіх форм власності та державним банкам на час карантину не звільняти співробітників, що працюють зараз вдома, а також тих працівників, які пішли у відпустку за свій рахунок.

Шмигаль допустив, що карантин в Україні можуть перервати ранішеЯкщо ситуація з коронавірусом в Україні покращиться, то Кабмін може переглянути термін карантину, який сьогодні продовжили до 24 квітня.

Малюська уточнив, що постановою також рекомендується не звільняти працівників за прогули.

«Також рекомендуємо підприємствам і організаціям утриматися від застосування звільнень громадян, передбачених пунктами 1, 3, 4 статті 40 Кодексу законів про працю. Йдеться про реорганізацію, ліквідацію, також прогул. Тобто, ті підстави, які об'єктивно можуть виникнути у зв'язку з об'єктивним обставинами карантину і надзвичайної ситуації», - додав малюська.

Нагадаємо, сьогодні на засіданні Кабмін продовжив карантин в Україні до 24 квітня і ввів режим надзвичайної ситуації по всій країні.

Також було прийнято рішення про збільшення субсидій на час карантину, і призначення їх тим громадянам, які за цей період втратять роботу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: