Режим надзвичайної ситуації запровадили в усій Україні

Читать на русском

Уряд на засіданні 25 березня ухвалив рішення запровадити режим надзвичайної ситуації в усій Україні через коронавірус. Він, як і карантин, діятиме до 24 квітня.

Кабінет міністрів оголосив режим надзвичайної ситуації по всій країні до 24 квітня. Також ще на місяць подовжено карантин через спалахи коронавірусу.

Рішення було ухвалено на засіданні Кабміну 25 березня, трансляцію якого вело «Слово і Діло».

Як заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, такий захід на сьогоднішній день є необхідним в рамках боротьби з COVID-19.

Що таке режим надзвичайної ситуації та як він вплине на життя людейНадзвичайну ситуація запровадили в трьох областях. Які права та обов'язки є в українців на період НС і чим цей режим відрізняється від надзвичайного стану.

«Статистика продовжує, на жаль, погіршуватися. Тому сьогодні Кабінет міністрів розгляне запровадження надзвичайної ситуації на всій території України і переведення в режим надзвичайної ситуації Єдиної державної системи цивільного захисту», – заявив Шмигаль.

Він додав, що на 30 днів також продовжуються всі карантинні заходи – до 24 квітня 2020 року.

Нагадаємо, на сьогоднішній день в Україні підтверджено 113 випадків коронавірусу. Чотири з них – летальні.

У МОЗ наполягали на запровадженні в Україні надзвичайного стану через спалахи коронавірусу.

Як відомо, в Україні з 12 березня оголошено карантин через пандемію коронавірусу. З 17 березня обмежувальні заходи стали більш суворими – запровадили заборону на перевезення, країна закрила кордон, зупинила авіа та залізничні сполучення. Також в Україні закрили метрополітени.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: