Шмигаль допустив, що карантин в Україні можуть перервати раніше

Читать на русском
Якщо ситуація з коронавірусом в Україні покращиться, то Кабмін може переглянути термін карантину, який сьогодні продовжили до 24 квітня.

Карантинні заходи в Україні можуть зняти раніше, ніж 24 квітня. Це стане можливим в тому випадку, якщо країні вдасться перемогти коронавірус у більш короткий термін.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на сьогоднішньому засіданні уряду. За його словами, якщо ситуацію з коронавірусом в Україні подолають раніше, ніж за 30 днів, то Кабмін буде окремо ухвалювати рішення щодо карантину.

Карантин чи надзвичайний стан: чи потрібен Україні особливий правовий режимПрезидент України Володимир Зеленський не виключає запровадження надзвичайного стану в Україні через коронавірус.

«Якщо ми впораємося і подолаємо цю ситуацію швидше, тоді будемо окремо ухвалювати рішення на засіданні Кабінету міністрів», – сказав він.

Нагадаємо, у середу, 25 березня, Кабінет міністрів подовжив карантин у зв'язку з пандемією коронавірусу ще на 30 днів – до 24 квітня. Також уряд запровадиврежим надзвичайної ситуації в усій країні.

Водночас у МОЗ наполягали на запровадженні в Україні надзвичайного стану, а не ситуації.

Як повідомлялося, на сьогоднішній день в Україні підтверджено 113 випадків коронавірусу. Чотири з них – летальні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: