В Україні на час карантину збільшать субсидії

Читать на русском
На час карантину одержувачам збільшать субсидії на комуналку в середньому на 300 гривень. Також отримати субсидію зможу ті, хто втратив роботу через карантин.

Уряд на засіданні 25 березня прийняв два важливих рішення по житлових субсидіях, одне з яких - збільшення виплат тим одержувачам, яким вже призначена допомога.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. За його словами, сьогодні Кабмін підтримав ініціативу призначення житлових субсидій громадянам, які втратили роботу в період карантину.

Для цього потрібно зареєструватися в службі зайнятості. Зробити це можна в режимі онлайн.

Оплата комуналки в умовах карантину: чи буде знижка та до чого готуватися даліМіністр внутрішніх справ України Арсен Аваков запропонував запровадити пільги на комуналку до 50-75 відсотків через карантин.

Крім того, на час карантину уряд вирішив збільшити субсидії для оплати ЖКП в середньому на 300 грн. Як уточнив Шмигаль, механізм нарахування виплат має запрацювати після прийняття Верховною радою закону про Стабілізаційний фонд.

Разом з тим Кабмін заборонив в період карантину через коронавірус позбавляти українців субсидій.

Нагадаємо, в середу, 25 березня, Кабінет міністрів подовжив карантин в Україні в зв'язку з пандемією коронавірусу ще на 30 днів - до 24 квітня. Також на цей період уряд ввів режим надзвичайної ситуації по всій країні.

В той же час Шмигаль допустив, що карантин в Україні можуть перервати раніше, ніж 24 квітня.

«Слово і Діло» пропонує подивитися, чи є ризик соціального вибуху після карантину.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: