Поліція і ОГП повідомили про підозру директору заводу «ФФУ Продакшн»

Читать на русском
У Нацполіції повідомили, що викрили схему фінансових махінацій щодо будівництва футбольних полів зі штучним покриттям.
Андрій Бондаренко

Національна поліція України під процесуальним керівництвом Офісу генерального прокурора повідомила про підозру керівнику підприємства-виробника штучного покриття для футбольних полів у розкраданні державних коштів під час виконання бюджетної програми «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям».

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

За інформацією журналіста «Слово і Діло», йдеться про директора заводу «ФФУ Продакшн» Андрія Бондаренка.

«Наразі за фактом заволодіння бюджетними коштами повідомлено про підозру керівнику підприємства – виробника штучного покриття для футбольних полів. Вирішується питання щодо обрання фігуранту запобіжного заходу. Також поліцейські проводять комплекс заходів щодо встановлення всіх співучасників злочинної схеми», – повідомляють у поліції.

Поліцейські нібито встановили, що вартість штучного покриття для футбольних полів була умисно завищена на 30%. Крім того, право на постачання штучного покриття для 66 столичних футбольних полів мало лише одне підприємство. У НП додали, що в результаті злочинних дій державному бюджету та бюджету міста Києва завдано збитків на суму понад 9,4 млн грн.

Нагадаємо, НАБУ порушило провадження щодо ймовірних зловживань на будівництві футбольних полів зі штучним покриттям. Попередня кваліфікація провадження – ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, вчинений групою осіб). За даними журналіста «Слова і Діла», у цій справі фігурує також народний депутат Андрій Павелко, посадовці законодавчої, виконавчої гілок влади та Федерації футболу України. Раніше журналісти програми «Схеми» встановили, що ФФУ вивела через офшор в ОАЕ 1 мільйон доларів. Нещодавно САП продовжила строки слідства в цій справі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: