«Футбольні поля Павелка»: суд заарештував вилучене майно

Читать на русском
Столичний райсуд задовольнив прохання антикорупційного детектива про арешт майна, вилученого у справі футбольних полів.
ФФУ Продакшн

Суд наклав арешт на вилучене майно у кримінальному провадженні про зловживання службовим становищем службових осіб законодавчої та виконавчої гілок влади при виділенні коштів та закупівлях коштом державного бюджету робіт та послуг із будівництва футбольних полів зі штучним покриттям.

Таке рішення 16 травня ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Галина Козленко за результатами розгляду клопотання детектива Національного антикорупційного бюро, повідомляє «Слово і Діло».

За версією слідства, Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства прописало у вимоги для закупівлі штучної трави норми, під які в Україні підходить лише ТОВ «ФФУ Продакшн», створене Федерацією президента України, президентом якої є Андрій Павелко. Вказаний завод із виготовлення штучних полів був побудований за 8 мільйонів євро від УЄФА ФФУ.

Так, детективи провели низку обшуків у цій справі, вилучивши низку майна. Зокрема, НАБУ просило суд накласти арешт на низку вилученого: договори; лист на адресу директора ПрАТ «Прикарпатська інвестиційна компанія «Прінком»; акти приймання-здачі наданих послуг; експертний звіт щодо виявлення помилок і недотримання нормативних вимог у проектній документації за робочим проектом «Спортивний майданчик для мін-футболу розміром 42х22»; копія рахунку-фактури; роздруківка рахунку на оплату; роздруківка щодо контрагентів ТОВ «ФФУ Продакшн»; платіжні доручення; акт виконаних робіт та купу інших документів. Вивчивши клопотання, суддя його задовольнила.

Нагадаємо, НАБУ отримало перші доступи у справі «штучних полів Павелка». Раніше журналісти програми «Схеми» встановили, що ФФУ вивела через офшор в ОАЕ 1 мільйон доларів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: