НАБУ отримало перші доступи у справі «штучних футбольних полів Павелка»

Читать на русском
В Антикорупційному бюро отримали перші тимчасові доступ у справі будівництва футбольних полів зі штучної трави.

Детективи Національного антикорупційного бюро отримали перші публічні тимчасові доступи до документів комерційних банків у справі про будівництво футбольних полів зі штучним покриттям.

Відповідні доступи детективам надав Солом'янський районній суд міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Так, йдеться про тимчасовий доступ до документів Ідея Банку, Інтеграл-Банку, Ощадбанку, ВТБ Банку і УкрСиббанку.

Як відомо журналісти Bihus.info повідомляли, що Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства прописало у вимоги для закупівлі штучної трави норми, під які в Україні підходить тільки ТОВ «ФФУ Продакшн». Вказаний завод із виготовлення штучних полів був побудований за 8 мільйонів євро від УЄФА Федерацією футболу України.

Також наприкінці минулого року повідомлялося, що менш ніж за місяць «ФФУ Продакшн» виграло велику частину з 300 тендерів із закупівлі штучних футбольних полів, які проводилися без відкритих аукціонів.

Нагадаємо, НАБУ порушило провадження щодо ймовірних зловживань на будівництві футбольних полів зі штучним покриттям. Попередня кваліфікація провадження – ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, вчинений групою осіб). За даними журналіста «Слова і Діла», у цій справі фігурує також народний депутат Андрій Павелко, посадовці законодавчої, виконавчої гілок влади та Федерації футболу України. Раніше журналісти програми «Схеми» встановили, що ФФУ вивела через офшор в ОАЕ 1 мільйон доларів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: