Обшуки в офісі ФФУ: стало відомо, що вилучили детективи НАБУ

Читать на русском
Національне бюро під час обшуків у футбольній асоціації вилучили низку документації, пов'язаної з будівництвом футбольних полів.
Федерація футболу України

Детективи Національного антикорупційного бюро під час обшуків в офісі Української асоціації футболу (раніше Федерації футболу України) вилучили документацію, пов'язану з будівництвом футбольних полів зі штучним покриттям, а також із заснованими ФФУ фірмами ТОВ «ФФУ Продакшн» і ТОВ «Спорт технологія».

Про це йдеться в ухвалі Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Зокрема, як вказується в рішенні, детективи вилучили наступні документи та речі: журнали реєстрації вхідної кореспонденції ФФУ за періоди липня-жовтня 2018 року та жовтня 2018 року-лютого 2019 років; журнал вихідної кореспонденції ФФУ, що зокрема містить запис щодо направлення документів до німецької фірми Polytan GMBH; металеву коробку зі зразком штучної трави із маркуванням Polytan; схему відображення кількості футбольних полів та майданчиків на території України за програмою до 2020 року; зведені комерційні розрахунки будівництва відкритих міні-футбольних полів у Дніпрі та Рівному; презентація щодо реалізації проекту з установки лінії з виробництва штучних полів в Україні від IDG Industrial Development Group; договір про співробітництво ФФУ з німецькою фірмою Polytan; доповідна записка керівництву ФФУ від директора департаменту фінансів ФФУ щодо проблем із поданням фінансової звітності ФФУ через ТОВ «ФФУ Продакшн» і ТОВ «Спорт технологія»; оборотно-сальдова відомість за рахунками ТОВ «Спорт технологія», а також інші документи.

Крім того, в офісі ФФУ знайшли документ з тезами щодо низки запитань, зокрема: «щодо перевірки діяльності ФФУ Продакшн»; «щодо постачальника STD FZE»; «щодо Дензор Лімітед»; «щодо оплати послуг П.Колліна» і «щодо компаній Колдан і Калтон».

Як відомо, НАБУ встановило, що завод «ФФУ Продакшн» з виготовлення штучного покриття для футбольних полів ввозив в Україну обладнання американської компанії ECO Green Equipment і німецької фірми Polytan GmbH через арабського посередника S.D.T.FZE. За даними журналістів програми «Схеми», за такою схемою ФФУ вивела 1 мільйон доларів. Більш того, як зазначають журналісти, президент ФФУ Павелко особисто зустрічався з номінальним директором фірми S.D.T.FZE, що підтверджується їх спільною фотографією в Facebook.

Нагадаємо, у НАБУ прокоментували обшуки в будівлі Української асоціації футболу. Раніше журналіст «Слово і Діло» з'ясував деталі розслідування детективів щодо штучних футбольних полів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: