«Футбольні поля від Павелка»: НАБУ проводило обшук на заводі ФФУ

Читать на русском
Столичний райсуд заарештував вилучені Національним бюро документи в приміщенні заводу з вироблення штучного покриття для футбольних полів.
ФФУ Продакшн

Детективи Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури проводили обшук у приміщенні заводу з вироблення штучного покриття для футбольних полів «ФФУ Продакшн», який створений Федерацією футболу України.

Про це йдеться в ухвалі слідчої судді Солом'янського районного суду міста Києва Галини Козленко від 17 травня, повідомляє «Слово і Діло».

Так, в ході обшуку детективи вилучили купу майна, зокрема: журнал обліку виробленої продукції на тафтингові машині ТОВ «ФФУ Продакшн»; зразок напівфабрикату виробництва ТОВ «ФФУ Продакшн»; зразки синтетичного покриття типу «штучна трава» виробництва заводу; зразок поліетиленової нитки, із якої виготовляється покриття; зразок гумової крихти; низку інструкцій; записник з надписом Polytan; ноутбук; планшет; товарно-транспортні накладні та інші документи. Вищевказане постановою детектива визнано речовими доказами. У зв'язку з цим детектив просив суд накласти на вилучене арешт з метою збереження речдоків.

Вивчивши клопотання, суддя Козленко його задовольнила.

Як відомо, НАБУ розслідує можливе зловживання службовим становищем службових осіб законодавчої та виконавчої гілок влади при виділенні коштів та закупівлях коштом державного бюджету робіт та послуг із будівництва футбольних полів зі штучним покриттям. За версією слідства, Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства прописало у вимоги для закупівлі штучної трави норми, під які в Україні підходить лише завод «ФФУ Продакшн», створене ФФУ, президентом якої є народний депутат Андрій Павелко. Вказаний завод із виготовлення штучних полів був побудований за 8 мільйонів євро від УЄФА ФФУ.

Нагадаємо, суд заарештував вилучене майно у вказаній справі. Раніше НАБУ отримало перші доступи у справі «штучних полів Павелка».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: