Відставка Гончарука: нинішній Кабмін може побити антирекорд по «тривалості життя»

Читать на русском

Кабінет міністрів Олексія Гончарука кілька місяців перебуває у «підвішеному стані», незважаючи на наявність річного імунітету. Спочатку прем'єр-міністр сам писав заяву про відставку, тепер ЗМІ періодично «приміряють» на його місце різних політиків, у монобільшості відкрито говорять про невдоволення роботою уряду. Завтра, 4 березня, Верховна рада збереться на позачергове засідання, на якому, за чутками, відправлять у відставку кількох міністрів або навіть самого Гончарука. Тоді як новий Кабмін не пропрацював і 200 днів. «Слово і Діло» пропонує подивитися на «тривалість життя» інших Кабмінів.

«Довгожителем» в історії незалежності України був Кабінет міністрів Володимира Гроймана – три роки чотири місяці і 15 днів (1 тисяча 232 дні). І якби не дострокові парламентські вибори, то уряд Гройсмана працював би ще довше.

На другому місці Кабінет міністрів Миколи Азарова, який пропрацював 1 тисячу 19 днів (з березня 2010 року до кінця грудня 2012-го). Уряд Валерія Пустовойтенка (1997-1999 роки) керував країною 889 днів, а другий уряд Юлії Тимошенко (2007-2010) 806 днів.

Кабінет міністрів Арсенія Яценюк, який був сформований після закінчення Революції гідності, працював 777 днів. На день менше протримався перший Кабмін Віктора Януковича (2002-2005).

Нинішній Кабмін станом на 3 березня працює 187 днів. Ненабагато більше, 216 днів, в перший раз протрималася на посту прем'єр-міністра Юлія Тимошенко. Також і року не пропрацював уряд Віталія Масола.

Крім того, в історії незалежної України було кілька перехідних урядів, більшість з яких не працювали і місяця. Рекорд – у тимчасового Кабміну Юхима Звягільського – 267 днів.

Крім того, «Слово і Діло» проаналізувало, як кожен міністр виконував обіцянки протягом півроку роботи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: