У мережі обговорюють чутки про призначення Тігіпка прем'єр-міністром

Читать на русском

Сергій Тігіпко може стати прем'єр-міністром замість Олексія Гончарука. Слово і Діло подивилося, як на цю інформацію реагують у соцмережах.

Сергій Тігіпко може бути призначений прем'єр-міністром України, а Олексій Гончарук піде з цієї посади за власним бажанням. Про це повідомили кілька українських ЗМІ з посиланням на свої джерела.

Нагадаємо, Тігіпко був народним депутатом III, IV та VII скликань, обіймав посади міністра соціальної політики, голови Національного банку і віцепрем'єр-міністра. Крім того, Тігіпко балотувався в президенти в 2010 і 2014 роках.

«Слово і Діло» подивилося, як на чутки про можливе призначення Тігіпка відреагували в соцмережах.

«Тігіпко – ідеальний прем'єр-міністр для Зеленського. По-перше, він міцний господарник. Дуже міцний. І дуже господарський. На господарстві ще з 90-х. Один із творців українського економічного дива. Такий не підведе. Не буде цих хіпстерських дурниць, самокатів у Кабміні, і підозр у зв'язку з Соросом, Ротшильдами і світовими масонами. Усе, як в Україні, тільки олігархи, тільки хардкор. На тлі нарад із шахтарями – це саме те, що потрібно Зеленському. Тим більше, дорослий у домі. По-друге, не чужа для Ігоря Валерійовича людина. Можна сказати, взагалі своя. Тігіпко створював ПриватБанк, направляв його у великий шлях. Тож, будучи прем'єр-міністром, не образить, йімовірно. Дозволить грати», – написав Сергій Фурса.

«Уся справа, як завжди, у рейтингах та опитуваннях, рабами яких є Зеленський і Ко. Крім падіння підтримки самого Зе, ці рейтинги останнім часом наполегливо демонструють, що українці більше не хочуть ніяких нових обличь. А що вони хочуть? Правильно. Міцних господарників і стабільність. Власне, більшість аморфної людської маси з паспортами з тризубами завжди цього хоче – знову сховатися в якійсь очевидній стабільності. Я ось майже впевнений, що Тігіпку так і не дістанеться заповітної ним ще майже 20 років тому посади. Але кульку з ОПУ котнули не стільки для того, щоб побачити реакцію на його прізвище, скільки для того, щоб чекнути громадський фідбек на факт повернення людей із минулого», – вважає Богдан Буткевич.

«Усіх облетіла кандидатура Сергія Тігіпка, але ця кандидатура ще не стала планом дій Зеленського. Тігіпко – свій серед своїх для всіх українських олігархів і власників найбільших телеканалів, а це для рейтингу влади в Україні має ключове значення. Тігіпко був творцем банку «Приват» спільно з Коломойським, працював із Кучмою і Пінчуком, працював із Суркісом і Медведчуком, вступив у Партію регіонів і в уряді Азарова працював (один період – разом із Порошенком). Клеймо ПР у суспільства вже забулося, але в Тігіпка є проблема, яка ставить весь цей проєкт під питання – люстрація. Як обійти люстрацію? Шляхом подачі до суду згідно з рішенням Європейського суду з прав людини. Але, якщо Тігіпко виграє такий суд, виникне прецедент повернення інших високопоставлених керівників. За даними Цензор.Нет, Тігіпко запропонували посаду першого віцепрем'єр-міністра, яка зараз у Кабміні Гончарука залишається досі вакантною. Утім, не слід переоцінювати значення вкидання імені Тігіпка – цілком ймовірно, що це чергова хвиля», – написав Юрій Бутусов.

«Коли хотів побути прем'єром при президенті Януковичі (вже після спроби зачищення Майдану), і Янукович за день втік. Наступні президентські і парламентські вибори з тріском провалив, а тепер продає себе, як нове чисте обличчя з досвідом міцного господарника», – написав Павло Островський.

Нагадаємо, 17 січня прем'єр-міністр Олексій Гончарук написав заяву про відставку на тлі скандалу з публікацією аудіозаписів його наради. Президент Володимир Зеленський прийняти заяву відмовився.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: