Мер Нових Санжар заявила, що камені в автобуси кидали не місцеві

Читать на русском
Люди, які кидали каміння і палиці в автобуси з евакуйованими з Китаю, не проживають в Нових Санжарах. Раніше їх бачили на мітингах під будівлею ВР.

Протестуючі, які закидували камінням автобуси з евакуйованими з Китаю українцями, не є жителями Нових Санжар. Раніше вони були помічені в провокаціях під Радою.

Про це заявила голова Новосанжарської селищної ради Полтавської області Інна Коба в інтерв'ю виданню «Вісті». За її словами, серед тих, хто атакував автобуси з прибулими із Уханю, не було мешканців селища.

У Нових Санжарах батьки не пустили дітей до школиУ селищі Нові Санжари Полтавської області не прийшли до школи сотні учнів. Причина - батьки побоюються прибулих із Китаю українців і іноземців, яких поселили в місцевому санаторії.

На жодному з фото, зробленому на місці подій, Коба не змогла побачити тих, хто проживає в Нових Санжарах. Однак за деякими знімками вдалося з’ясувати, що ці ж люди в цьому ж одязі брали участь у мітингах проти земельної реформи під Верховною Радою в Києві.

«Я не можу сказати, навіщо це. Можливо, для підбурювання, щось спровокувати, виставити новосанжарівців (в непривабливому світлі. - ред.)», - зазначила голова селищної ради.

Нагадаємо, за фактами заворушень в Нових Санжарах поліція відкрила п'ять кримінальних проваджень.

При цьому 23 з 24 затриманих під час акцій протесту відпустили додому після допиту.

У МВС заявили, що вдень 21 лютого ситуація біля санаторію стабілізувалася. Будівлю цілодобово охороняють силовики.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: