Протести в Санжарах: відкрито вже п'ять кримінальних проваджень

Читать на русском
Поліція відкрила п'ять кримінальних проваджень щодо протестів у селищі Нові Санжари в Полтавській області, в результаті яких отримали травми 9 правоохоронців і один цивільний.

Поліція відкрила нові кримінальні провадження за фактами подій в Нових Санжарах, де відбулися зіткнення місцевих жителів з правоохоронцями. Також силовики з'ясовують, чи підвозили мітингувальникам алкоголь.

Про це повідомив заступник директора Департаменту комунікації МВС Ярослав Тракало в коментарі «Українській правді».

За його словами, на сьогоднішній день відкриті провадження за такими статтями ККУ: 279 - «Блокування транспортних комунікацій», 293 - «Групове порушення громадського порядку; 294 - «Масові заворушення»; ч.2 ст. 161 - «Порушення рівноправності громадян, поєднані з насильством, обманом чи погрозами»; ч.2 ст. 345 - «Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу як замах на злочин».

В ООН відреагували на ситуацію в Нових СанжарахВ ООН засудили акції протесту і безлади, які відбулися в Нових Санжарах під час поселення евакуйованих із Китаю.

При цьому Тракало додав, що поліція буде з'ясовувати, кому належать машини на номерних знаках інших регіонів, які були помічені біля санаторію «Нові Санжари» в Полтавській області під час акцій протесту.

Крім того, до Нацполіції надійшла інформація, що під час мітингів та зіткнень невідомі підвозили і розливали алкоголь протестувальникам. Ці дані зараз перевіряються, зазначив він.

Нагадаємо, 20 лютого з Китаю в Україну спецрейсом евакуювали 45 українців і 27 іноземців. Їх розмістили в санаторії Нацгвардії «Нові Санжари» в Полтавській області. Там люди пробудуть 14 днів на обсервації.

Перед заселенням евакуйованих біля медцентру відбулися сутички місцевих жителів із силовиками: постраждали 9 правоохоронців і один цивільний. На місці поліція затримала 24 учасників протесту. 23 з них допитали, встановили особу та відпустили. Слідство триває.

Вранці 21 лютого обстановка в Нових Санжарах стабілізувалася, проте деякі батьки не пустили дітей до школи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: