Зеленський прокоментував протести в Нових Санжарах

Читать на русском
Глава держави Володимир Зеленський відреагував на протести в Нових Санжарах і заявив, що вчора Україна йому нагадала Європу часів Середньовіччя.

Глава держави Володимир Зеленський відреагував на протести в Нових Санжарах і заявив, що вчора «Україна йому нагадала Європу часів Середньовіччя».

Про це президент заявив у п'ятницю, 21 лютого, виступаючи на церемонії нагородження переможців конкурсу грантів Українського фонду стартапів, пише пресслужба ОПУ.

«У першу чергу, я хочу привітати як президент всіх українців, які повернулися на батьківщину вчора з китайського міста Ухань. Ми всі, я впевнений, бажаємо їм міцного здоров'я і віримо, що вже в найближчі тижні вони будуть вдома. Але, знаєте, чесно кажучи, ми постійно говоримо, що Україна – це Європа, так ось вчора, відверто вам скажу, у деяких епізодах здавалося, що ми – Європа епохи Середньовіччя, на жаль», – сказав Зеленський, закликавши не забувати, що ми всі люди.

Крім того, він висловив надію, що найближчим часом з'явиться стартап, який навчить деяких громадян людяності, поваги, єдності і критичному мисленню. Також Зеленський заявив, що прості люди не мають відношення до організації акцій протестів у Нових Санжарах.

«Ви знаєте, що там було. На жаль, це людськими вчинками я назвати не можу і не хочу підбирати інші слова. На жаль, так буває. Це не тільки через людей. Я думаю, що прості люди до цього не мають відношення. На жаль, у деяких містах була політична підтримка цієї псевдо-акції», – сказав Володимир Зеленський.

Зеленський додав, що на його думку, народ підбурюють ті, хто організовують агітації проти земельної реформи.

«Я думаю, що ми дуже скоро побачимо, що люди, як на агітаціях проти земельної реформи і проти того, щоб наші громадяни були в Україні, будуть збігатися навіть їхні обличчя. Це на жаль», – сказав Володимир Зеленський.

Раніше прем'єр-міністр Олексій Гончарук повідомив, що події в Нових Санжарах стали наслідком інформаційної війни.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: