Обстановка в Нових Санжарах зараз спокійна – МВС

Читать на русском
Ситуація біля медцентру в Нових Санжарах на ранок п'ятниці стабілізувалася. Сутичок між місцевими жителями та поліцією немає.

Ситуація біля санаторію «Нові Санжари» в Полтавській області станом на першу половину дня 21 лютого стабілізувалася.

Про це повідомляє пресслужба МВС України.

«Зараз ситуація в Нових Санжарах спокійна», – сказано в повідомленні.

За інформацією відомства, зіткнення місцевих жителів і правоохоронців припинилися. Ніяких масових акцій або протестів біля медцентру не спостерігається.

У Раді розповіли про умови перебування евакуйованих українців у Нових СанжарахЗаступник міністра охорони здоров'я Дмитро Коваль під час звіту Кабміну у ВР розповів про умови перебування евакуйованих з Уханя українців у Нових Санжарах.

Силовики в посиленому режимі охороняють санаторій «Нові Санжари», куди заселили на обсервацію українців і іноземців із китайського Уханя.

Цілодобово на патрулюванні біля медцентру перебувають 200 правоохоронців – поліцейських і нацгвардійців. Контактувати з людьми або лікарями з санаторію у них можливості немає. За воротами санаторію стоять автобуси оперативно-рятувальної служби.

У пресслужбі МВС також підтвердили, що з 24 затриманих під час сутичок майже всіх вже відпустили додому.

«Усіх осіб ідентифіковано, на період досудового розслідування 23 затриманих відпустили додому, ще один перебуває під вартою за статтею 208 КК. Слідчі дії тривають», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 20 лютого з Китаю до України спецрейсом евакуювали 45 українців і 27 іноземців. Їх розмістили в санаторії Нацгвардії «Нові Санжари» в Полтавській області. Там люди пробудуть 14 днів на обсервації.

Перед заселенням евакуйованих біля медцентру відбулися зіткнення місцевих жителів з силовиками: постраждали 9 правоохоронців (5 з яких серйозно травмовані) і один цивільний.

Відкрито кримінальне провадження за двома статтями – масові заворушення і нанесення ушкоджень працівникові правоохоронних органів. Затриманим загрожує від 5 до 8 років в'язниці.

21 лютого в Нових Санжарах деякі батьки не пустили дітей до школи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: