Скалецька поїхала з Нових Санжар (доповнено)

Читать на русском

Міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька, яка вчора ввечері заявила, що приєднається до евакуйованих українців, 21 лютого залишила територію Нових Санжар.

Міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька, яка вчора ввечері заявила, що приєднається до евакуйованих українців, 21 лютого залишила територію Нових Санжар.

Про це в п'ятницю, 21 лютого, повідомив журналістам начальник медцентру Олександр Блінов, передає УНН.

Евакуація українців із Китаю: чи варто панікувати20 лютого в Україну прилетів літак з евакуйованими українцями та іноземцями з епіцентру спалаху коронавірусу – міста Ухань у Китаї.

«Пані міністр зараз виїхала. Вчора вона була з нами до 2:00, контактувала з тими працівниками, які працюють в боксі. Сьогодні вона виявила бажання піти до людей і з ними поспілкуватися», – розповів Блінов.

Він повідомив, що міністр планує повернутися на обсервацію, проте коли – «треба в неї запитати».

Для Скалецької облаштують місце в окремій будівлі, проте, крім неї, у Нових Санжарах працюють ще три представники МОЗ.

«Ми їй зробимо будиночок, людині треба працювати», – розповів начальник медустанови.

Він також зазначив, що незважаючи на карантинний режим, міністр може залишити територію санаторію будь-якої миті, поки вона не поспілкувалася з евакуйованими.

«Вона може. І я буду йти додому», – пояснив журналістам Блінов.

Пізніше, близько 15.00, Скалецька написала на своїй сторінці у Facebook, що вже повернулася до санаторію і перебуває в тому приміщенні, в якому житиме протягом двох тижнів.

«Отже, я нарешті перебуваю в приміщенні, в якому проведу найближчі два тижні. Хотіла, щоб мене заселили у звичайній кімнаті,але з урахуванням необхідності працювати та проводити постійні наради скайпом і телефоном мені виділили окреме робоче приміщення», – повідомила Скалецька.

Також міністр розповіла, що всі евакуйовані з Китаю наразі почуваються добре. Симптомів ГРВІ в них не виявлено.

«Наразі всі, хто перебувають тут, почуваються добре. Людей регулярно обстежують, ознак ГРВІ не виявлено. Харчування тричі на день, його забезпечує кейтерингова компанія», – повідомила вона.

Нагадаємо, напередодні ввечері Скалецька заявила, що залишиться на 14 днів у одному приміщенні медичного центру з евакуйованими з Уханя.

Також відзначимо, у Нових Санжарах вчора відбулися протести через намір розмістити евакуйованих українців у місцевому санаторії на час карантину.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: