Поліція відпустила 23 затриманих під час сутичок у Нових Санжарах

Читать на русском
На період досудового розслідування 23 затриманих під час заворушень у Нових Санжарах відпустили додому. Про це повідомили у пресслужбі МВС України.

На період досудового розслідування 23 затриманих під час заворушень у Нових Санжарах відпустили додому. Про це повідомили у пресслужбі МВС України.

«Поліція Полтавської області повідомляє, що вчора, 20 лютого, 24 найбільш агресивні особи були вилучені із натовпу та доставлені до територіальних відділів Нацполіції. Всі особи ідентифіковані, на період досудового розслідування 23 затриманих відпустили додому, ще одна особа перебуває під вартою за статтею 208 ККУ», - йдеться в повідомленні.

У Раді розповіли про умови перебування евакуйованих українців у Нових СанжарахЗаступник міністра охорони здоров'я Дмитро Коваль під час звіту Кабміну у ВР розповів про умови перебування евакуйованих з Уханя українців у Нових Санжарах.

Також повідомляється, що правоохоронці Полтавщини несуть службу у посиленому варіанті та охороняють санаторій, куди заселили евакуйованих співмешканців. Цілодобово на патрулюванні перебуває 200 правоохоронців, як поліцейських, так і гвардійців.

Окрім того, зазначається, що ситуація у селищі спокійна.

Нагадаємо, 20 лютого з охопленого коронавірусом Уханя до України спеціальним рейсом евакуювали 45 українців і 27 іноземців. Їх розмістили в санаторії Нацгвардії «Нові Санжари» в Полтавській області. Там люди пробудуть 14 днів на обсервації.

Перед заселенням евакуйованих біля медцентру відбулися сутички місцевих жителів із силовиками. Люди блокували дороги, палили шини, а також кидали каміння і палиці в автобус із прибулими із Китаю громадянами.

Під час зіткнень постраждали 9 правоохоронців, 5 з яких серйозно травмовані. Всього поліція затримала 24 людини, їх допитують слідчі.

Відкрито кримінальне провадження за двома статтями – масові заворушення і нанесення ушкоджень працівникові правоохоронних органів. Затриманим загрожує від 5 до 8 років в'язниці.

Також відомо, що сьогодні, 21 лютого, в єдину школу в селищі Нові Санжари Полтавської області не з'явилася майже половина учнів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: