Зеленський прокоментував евакуацію українців із Китаю

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський заявив, що для повернення громадян України з китайського Уханя все підготовлено. Він закликав не розпускати фейки щодо цього питання і не провокувати бунт серед українців.

Україна повністю готова до евакуації своїх громадян із Китаю, щоб не допустити їх зараження смертельним коронавірусом.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час сьогоднішнього брифінгу в ОПУ, який відбувся за підсумками засідання РНБО.

Як підкреслив Зеленський, Україна обов'язково забере своїх громадян.

«Хочу сказати, у нас повністю контролюється ситуація. Ми обов'язково повинні забрати наших громадян», – сказав він.

Президент також звернувся до тих, хто поширює фейки на тему повернення евакуйованих, а також закликає українців перекривати дороги і не пускати людей до країни.

«Ми з вами повинні розуміти – ми забираємо своїх громадян. З приводу політичних «товаришів» хочу сказати правду: якщо будете перекривати дороги, ми привеземо всіх наших громадян, я особисто привезу наших громадян до Конча-Заспи в їхні особняки», – заявив Зеленський.

З'ясувалося, які препарати ефективні проти коронавірусуКитайські вчені повідомили, що декілька препаратів показали хороші результати під час лікування коронавірусу COVID-2019.

Нагадаємо, очільниця МОЗ Зоряна Скалецька повідомляла, що 18 лютого для евакуації українців із Китаю вилетить літак, а вже 19 лютого вони повернуться додому. Після евакуації українців помістять на 14-денний карантин.

Раніше Обухівська районна рада просила президента Володимира Зеленського не розміщувати 280 українців із китайського Ухан на карантин в приватному санаторії Обухівського району Київської області.

При цьому в МОЗ заявили, що українців із Китаю з симптомами коронавірусу евакуювати не будуть.

В Україні станом на 18 лютого не зафіксовано жодного лабораторно підтвердженого випадку коронавірусу COVID-19.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: