Більшість хворих на коронавірус одужують легко – ВООЗ

Читать на русском
У ВООЗ озвучили статистику щодо захворювання на новий вірус із Китаю. За даними експертів, четверо з п'яти пацієнтів мають шанс одужати легко.

Понад 80% пацієнтів, у яких виявили китайський вірус COVID-19, мають легкий перебіг захворювання.

Про це з посиланням на слова генерального директора ВООЗ Тедроса Адханома Гебрейесуса повідомляє The Guardian. За його словами, тільки зараз фахівці починають отримувати більш чітке уявлення про спалах нового вірусу з Китаю.

За даними ВООЗ, COVID-19 не такий смертоносний, як інші коронавіруси, включаючи SARS і MER.

Важку форму хвороби спостерігають у 14% хворих, смертельними виявляються лише 2% випадків. У зоні ризику, як і раніше, залишаються літні люди.

З'ясувалося, які препарати ефективні проти коронавірусуКитайські вчені повідомили, що декілька препаратів показали хороші результати під час лікування коронавірусу COVID-2019.

«Понад 80% пацієнтів мають легкий перебіг захворювання і одужують, 14% мають важкий перебіг захворювання, включаючи пневмонію і задишку, 5% мають критичний стан захворювання, включаючи дихальну недостатність, септичний шок і поліорганну недостатність, і 2% випадків є смертельними. Ризик смерті зростає з віком», - сказав гендиректор ВООЗ.

Таку статистику отримали на основі аналізу даних китайської влади, де були вивчені 44 тисячі випадків інфікування COVID-19 в провінції Хубей, уточнив він.

Нагадаємо, раніше в ВООЗ назвали групи ризику, схильні до тяжкого захворювання на коронавірус.

Також з'явилися нові дані про коронавірус на лайнері Diamond Princess.

У МОЗ повідомили, що українців із Китаю з симптомами на коронавірус евакуювати не будуть.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: