Коронавірус в Китаї: нові дані про померлих

Читать на русском

У Китаї кількість померлих від коронавірусу COVID-19 уже 1 770 осіб. Про це повідомляє Державний комітет з питань гігієни і охорони здоров'я КНР.

У Китаї кількість померлих від коронавірусу COVID-19 уже 1 770 осіб. Про це повідомляє Державний комітет з питань гігієни і охорони здоров'я КНР.

Кількість підтверджених випадків зараження коронавірусом досягла 70 548 осіб. З них зараз хворіють 57 934 людини, у важкому стані - 10 644.

Коронавірус у Китаї: що потрібно знати про хворобуКоронавірус у Китаї. Усе, що потрібно знати про хворобу – симптоми, профілактика та шляхи зараження.

За останню добу в Китаї померло 105 осіб і виявлено 1,5 тисячі нових випадків захворювання.

Раніше китайські вчені розробили портативний пристрій, яке може швидко діагностувати захворювання коронавірусом. Апарат здатний оперативно проводити аналіз крові людини на наявність коронавірусу.

Також відомо, що адміністрація провінції Хубей, яка вважається епіцентром розповсюдження коронавірусу Covid-19, заборонила всім жителям регіону, включаючи селян, виходити з будинків.

На вулицях заборонено рух пішоходів і будь-якого транспорту, окрім машин поліції та екстрених служб. Також людям заборонили збиратися заради маджонгу або ігор в карти.

Нагадаємо, раніше міністр охорони здоров'я України Зоряна Скалецька повідомляла, що 18 лютого за українцями в Китай вилетить літак, а вже 19 лютого вони повернуться додому. Вона додала, що після евакуації українців помістять на 14-денний карантин.

На проведення евакуації українських громадян з Уханя Кабінет міністрів виділив понад 4 млн гривень. Мінфіну було доручено здійснити зазначені видатки коштом резервного фонду держбюджету.

В Україні станом на неділю, 16 лютого, не зафіксовано жодного лабораторно підтвердженого випадку коронавірусу COVID-19, який поширився в Китаї.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: