Скалецька озвучила нову дату евакуації українців із Уханя

Читать на русском
Громадян України евакуюють з китайського міста Ухань 18 лютого. Їх відразу помістять до лікарні на 14-денну ізоляцію.

Громадян України евакуюють з китайського міста Ухань 18 лютого. Їх відразу помістять до лікарні на 14-денну ізоляцію.

Про це повідомила міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька в ефірі телеканалу 1+1 ввечері у четвер, 13 лютого.

«З нашими громадянами в Ухані МЗС комунікує, має чат, де спілкуються. Мінінфраструктури відповідає за доставку і літак. Оперативний штаб в уряді вирішує виділення коштів, прийняття алгоритму. Затримки немає. Має місце планомірна процедура прийняття рішень, щоб забезпечити прибуття в Україну і дати можливість всім почувати себе в безпеці. Ухвалені рішення узгоджені з усіма міністерствами. У вівторок буде відправлений літак і в середу громадяни України будуть на території України», - сказала Скалецька.

Коронавірус у Китаї: що потрібно знати про хворобуКоронавірус у Китаї. Усе, що потрібно знати про хворобу – симптоми, профілактика та шляхи зараження.

Також вона зазначила, що в Україну прибудуть лише ті громадяни, які не мають симптомів коронавірусу.

«Спочатку китайська влада перевірить, чи здорові вони, а потім їх випустять. Українська бригада лікарів на борту також їх перевірить, а потім залишиться з ними в ізоляції. Ізоляція - мінімум 14 днів», - додала міністр.

За її словами, на даний час аналізуються чотири медичні установи, з яких виберуть одну для розміщення українців.

«Українські громадяни з борту в автобус і до цього приміщення. Якщо хтось із них матиме симптоми, відразу буде доставлено до лікарні», - заявила Скалецька.

Раніше Скалецька заявила, що українців з китайської провінції Хубей не евакуюють до тих пір, поки всі бажаючі не підпишуть форму інформованої згоди.

Також нагадаємо, прем'єр-міністр Олексій Гончарук повідомив, що евакуація українців із Уханя «це питання декількох днів».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: