З'ясувалося, які препарати ефективні проти коронавірусу

Читать на русском
Китайські вчені повідомили, що декілька препаратів показали хороші результати під час лікування коронавірусу COVID-2019.

Китайські вчені повідомили, що декілька препаратів показали хороші результати під час лікування коронавірусу COVID-2019.

Про це повідомляє Reuters у понеділок, 17 лютого.

Дослідники відібрали 5000 ліків-кандидатів для лікування коронавіруса, з них найефективнішими виявилися Хлорохінфосфат, Фавіпіравір і Ремдесівір. Хоча відзначається, що клінічні тестування треба ще продовжувати.

Коронавірус у Китаї: що потрібно знати про хворобуКоронавірус у Китаї. Усе, що потрібно знати про хворобу – симптоми, профілактика та шляхи зараження.

Директор Китайського національного центру розвитку біотехнологій при Міністерстві науки і технологій Чжан Сіньмінь на пресконференція заявив, що експерименти показали, що Хлорохінфосфат (протималярійний лікарський засіб) може ефективно пригнічувати нову коронавірусну інфекцію.

Фавіпіравір (препарат від грипу) під час досліджень показує, що він володіє певною ефективністю і низькими побічними реакціями.

Так само за словами Чжана, Ремдесівір (розроблений для боротьби з інфекціями Ебола американською фармацевтичною компанією Gilead Sciences) показав досить гарну противірусну активність проти коронавірусу на клітинному рівні.

«Для лікування важких і критично хворих пацієнтів були прийняті нові продукти і технології - в тому числі, використання плазми крові людей, які одужали. Уже 11 пацієнтів отримували таку терапію плазмою - всі їхні клінічні показники поліпшувалися і не було явних побічних реакцій», - заявив Чжан.

Раніше китайські вчені назвали можливе джерело коронавірусу.

Також нагадаємо, на лайнері Diamond Princess виявили коронавірус у 44 громадян США.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: