Українців з Китаю із симптомами коронавірусу не евакуюватимуть – МОЗ

Читать на русском
Українці з китайського Уханя, евакуація яких запланована на цей четвер, з симптомами ГРВІ на борт допушені не будуть.

Українці з китайського Уханя, евакуація яких запланована на цей четвер, з симптомами ГРВІ на борт допушені не будуть.   Про це на брифінгу заявив заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко.

За його словами, Україна готується до евакуації українців, прибуття яких очікується в четвер, 20 лютого.

«Затверджено супровід і прийом українців. Щонайменше 14 днів в ізоляції. Рейс буде супроводжувати команда МОЗ, яка займається медициною катастроф», - заявив він.

За словами Ляшка, медики будуть весь час на борту і проводити спостереження всіх, хто буде в обсерваторі.

«Евакуюють здорових людей. На борт людей з симптомами ГРВІ допускати не будуть», - уточнив він.

Нагадаэмо, Обухівська районна рада просить президента Володимира Зеленського не допустити розміщення 280 українців з китайського Уханя (провінція Хубей, Китай) на карантин у приватному санаторії в Обухівському районі Київської області.

Раніше міністр охорони здоров'я України Зоряна Скалецька повідомляла, що 18 лютого за українцями в Китай вилетить літак, а вже 19 лютого вони повернуться додому. Вона додала, що після евакуації українців помістять на 14-денний карантин.

На проведення евакуації українських громадян з Уханя Кабінет міністрів виділив понад 4 млн гривень. Мінфіну було доручено здійснити зазначені видатки коштом резервного фонду держбюджету.

В Україні станом на неділю, 16 лютого, не зафіксовано жодного лабораторно підтвердженого випадку коронавірусу COVID-19, який поширився в Китаї.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: