Священний Синод ПЦУ виключив Філарета

Читать на русском
Почесний Патріарх Філарет залишається у складі єпископату Православної Церкви України, проте втратив канонічні права і обов'язки, повідомили в ПЦУ.

Патріарх Філарет без поважних причин був відсутній на шести засіданнях Священного Синоду поспіль, незважаючи на письмове запрошення.

Про це повідомила пресслужба Київської Митрополії ПЦУ.

«З огляду на відсутність на шести засіданнях Священного Синоду поспіль, необгрунтовану відмову брати участь у засіданні Священного Синоду, незважаючи на письмове запрошення, було вирішено зупинити повноваження Почесного Патріарха Філарета як члена Священного Синоду», - сказано в повідомленні.

Почесний Патріарх Філарет залишається в складі єпископату Православної Церкви України, проте втратив канонічні права і обов'язки, пов'язані з управлінням єпархією, вважають у ПЦУ.

«Синод констатував, що Почесному Патріарху Філарету, як архієрею на спокої, канонічно заборонено вчиняти будь-які хіротонії. Клірики, іменовані ним нестатутним чином єпископами, такими не є, зроблене для них та їхні здобутки - все мізерно (див. 4 правило Другого Вселенського собору)», - підкреслили в прес-службі.

«Почесному Патріарху Філарету і його оточенню було вирішено нагадати про призов Архієрейського Собору до примирення і припинення самоізоляції», - додали в ПЦУ.

Нагадаємо, Філарет відкликав підпис у документі про ліквідацію УПЦ КП. Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет відкликав свій підпис під постановою Помісного собору Української православної церкви Київського патріархату.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: