Філарет прокоментував своє інтерв'ю каналу «Россия 24»

Читать на русском
Філарет заявив, що не знав, що його інтерв'ю пропагандистському каналу Россия 24 викличе таку негативну реакцію у суспільстві.

Почесний патріарх Філарет заявив, що не знав, що його інтерв'ю пропагандистському каналу «Россия 24» викличе таку негативну реакцію у суспільстві. За його словами, якби він це передбачив, то, ймовірно, відмовився б від інтерв'ю.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав в інтерв'ю «Громадському».

Церковний конфлікт: чому Філарет пішов проти ПЦУ та томосуПравославна церква України позбавила почесного патріарха Філарета прав єпархіального архієрея, а все майно колишньої УПЦ КП залишиться під керівництвом ПЦУ.

«Я даю інтерв'ю всім, хто до мене звертається. Та я не думав, що буде така негативна реакція на інтерв'ю, яке я давав ворожому каналу. Бо я і українським каналам даю інтерв'ю, але вони перекручують мої слова, або вибирають ті чи інші слова і дають свої коментарі. Тому зараз ЗМІ в переважній більшості направлені на знищення Київського патріархату», - заявив Філарет.

«Тому до цієї всієї інформації треба підходити з цих позицій - підтримують Київський патріархат, тобто незалежну церкву, чи не підтримують», - додав він зауваживши, що «цьому ворожому каналу дав інформацію правдиву».

Почесний патріарх Філарет додав, що «одні звертають увагу на те, кому дав інтерв’ю, а другі звертають, що сказав патріарх. Так ось треба звертати увагу на те, що сказав патріарх, а не кому сказав».

Він також зазначив, що, можливо, він «помилився в цьому, що дав інтерв'ю такому каналу».

Митрополит Епіфаній анонсував церковні реформиПравославна церква України проводитиме реформи, щоб краще відповідати на виклики часу, і щоб молоді люди відчували себе комфортно в храмах.

Нагадаємо, 15 грудня 2018 року українські церкви об’єдналися у єдину Православну церкву України, її очолив митрополит Епіфаній. Представники РПЦ (УПЦ МП) переважно відмовилися визнати її, але окремі парафії переходять до ПЦУ.

Навесні Філарет почав стверджувати, що при переговорах про створення Єдиної церкви йому обіцяли негласне керівництво, але домовленості порушили.

Філарет також заявив, що Київський патріархат досі не ліквідований.

Священний синод ПЦУ позбавив Філарета прав єпархіального архієрея. 25 червня почесний патріарх створив власний синод КП – з єпископів, яким ПЦУ заборонила священнослужіння.

8 липня Філарет дав інтерв'ю пропагандистському телеканалу «Росія24», в якому розкритикував Томос та діяльність Православної церкви України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: