Філарет порівняв Епіфанія з Юдою

Читать на русском
Біблійний сюжет Філарет згадав, відповідаючи на запитання, чим обумовлений його конфлікт із власними учнями Епіфанієм та Євстратієм Зорею.

Патріарх Філарет порівняв голову Православної церкви України Епіфанія з Юдою.

Про це він сказав в інтерв'ю «Стране», розповідаючи про церковний конфлікт, пише «Слово і Діло».

Церковний конфлікт: чому Філарет пішов проти ПЦУ та томосуПравославна церква України позбавила почесного патріарха Філарета прав єпархіального архієрея, а все майно колишньої УПЦ КП залишиться під керівництвом ПЦУ.

Біблійний сюжет Філарет згадав, відповідаючи на запитання, чим обумовлений його конфлікт із власними учнями Епіфанієм і Євстратієм Зорею.

«Відповідь така – чому серед 12 апостолів у Ісуса Христа був Юда? Це і є моя відповідь на ваше запитання», – сказав голова Київського патріархату.

За його словами, будь-які методи наставництва не могли б змінити ситуацію, радше конфлікт пов'язаний безпосередньо з особистістю самих учнів.

«Христос виховував Юду й дав йому дар творити чудеса, навчав його. І він спільно з іншими апостолами сповідував Ісуса Христа сином Божим, а потім після цього всього цього пішов і продав свого вчителя за 30 срібняків», – сказав Філарет.

Також він додав, що для нього не має значення, чи вважає його Епіфаній кимось у своїй церкві.

Раніше Епіфаній розповів про ультиматуми Філарета.

Також нагадаємо, Епіфаній видав указ проти рішень УПЦ КП.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: