Філарет пояснив, чому відкликав свій підпис під рішенням собору

Читать на русском
Почесний патріарх Філарет пояснив, чому вирішив відкликати свій підпис під постановою помісного собору УПЦ Київського патріархату.

Почесний патріарх Філарет пояснив, чому вирішив відкликати свій підпис під постановою помісного собору УПЦ Київського патріархату.

Про це вона сказав в ефірі телеканалу ZIK.

Зокрема, Філарет заявив, що відкликав свій підпис «через різницю між отриманим Україною томосом і аналогічним документом, виданим іншим країнам».

Чому Філарет не може змиритися з ліквідацією УПЦ КП?Почесний патріарх Філарет заявив, що томос Православної церкви України не такий, як у інших православних церков.

Патріарх також повідомив, що різниця полягає в тому, що інші церкви є незалежними.

«Вони дійсно незалежні церкви, а ми – церква залежна, і ця залежність записана в цьому томосі. У чому полягає ця залежність? По-перше, змінили нам назву. Називають нашу церква не «Українська православна церква», як інші церкви, наприклад, Болгарська, Російська, Грецька православні церкви, а нас називають ПЦУ. Чому? А тому, що діяльність нашої церкви обмежується територією України. За її межами ми не маємо ніякого права», - сказав Філарет.

Нагадаємо, патріарх Філарет відкликав підпис під документом Об'єднавчого собору 2018 року, на якому було проголошено створення Православної церкви України і ліквідацію УПЦ Київського патріархату.

Пізніше в ПЦУ відреагували на рішення Філарета відкликати свій підпис.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: