Філарет заявив про «рейдерське захоплення» храмів ПЦУ

Читать на русском
Патріарх Філарет звинуватив Православну церкву України у захопленні храмів. Патріарх просить владу захистити храми від рейдерських захоплень.

Патріарх Філарет звинуватив Православну церкву України у захопленні храмів.

Як пише «Слово і Діло», про це він заявив під час прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, Філарет звернувся до влади з проханням захистити храми від рейдерських захоплень.

«Звертаємось до державних органів влади, щоб вони захистили права і свободи вірян Київського патріархату і захистили нас від рейдерських захоплень», - заявив патріарх.

За його словами, єдина Православна церква планує захопити храми УПЦ КП.

«Так звана ПЦУ почала рейдерські атаки. Захоплює наші храми. Захопили Феодосіївський чоловічий ставропігійний монастир та Успенську церкву у Києві. Зараз планується захоплення Володимирського собору. Думаю, що цими об'єктами не обмежиться, і будуть намагатися захоплювати храми УПЦ КП», - додав він.

Філарет підкреслив, що УПЦ КП залишатиметься незалежною церквою.

«Українська православна церква Київського патріархату залишається зареєстрованою у державних органах влади. Ми продовжуємо існувати як незалежна церква», - сказав він.

Патріарх також наголосив, що майно УПЦ КП не перейде у власність ПЦУ.

«Майно, яке належало до Київської патріархії, залишається майном цієї церкви», - наголосив Філарет.

Нагадаємо, Священний синод на засіданні в понеділок прийняв рішення позбавити почесного патріарха ПЦУ Філарета прав на київські єпархії та монастирі.

Архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій (Зоря) відзначав, що дії почесного патріарха Філарета продиктовані його похилим віком. За словами Зорі, Філарет переконаний, що діє на благо української церкви.

Відзначимо, група священиків на чолі з Філаретом вийшли зі складу Православної церкви України. Однак Зоря зазначив, що вихід священиків з ПЦУ не є розколом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: