Філарет звернувся до Зеленського через УПЦ КП

Читать на русском
Патріарх просить Мін'юст продовжити існуючу реєстрацію для УПЦ КП, а президента - захистити права церкви.

Предстоятель УПЦ Київського патріархату Філарет звернувся до Мін'юсту і президента Володимира Зеленського з проханням захистити права церкви і продовжити її реєстрацію.

Про це повідомляє пресслужба УПЦ КП у середу, 31 липня, пише «Слово і Діло».

Філарет написав листа до Мін'юсту, де попросив забезпечити законне право УПЦ КП на своє існування і продовжити існуючу реєстрацію для УПЦ КП.

«До нас дійшла інформація, що Міністерство юстиції має намір зняти з реєстрації Українську православну церкву Київського патріархату і позбавити права юридичної особи Київську патріархію УПЦ Київського патріархату на підставі рішення ліквідаційної комісії, створеної керівництвом Православної церкви України (ПЦУ. - ред.)», - заявив Філарет.

Окремий лист він написав Зеленському з проханням захистити права церкви та інтереси українського народу.

За словами Філарета, його і церкву було втягнуто в прямий обман - за «антинародною участю" колишнього президента Петра Порошенка, коли Україна отримала Томос.

«На жаль, до 06.01.2019 тексту Томосу ніхто, крім Порошенка П.О. і митрополита Епіфанія, не бачив. Отримавши таку небажану залежність, я і вірні УПЦ Київського патріархату негайно почали боротьбу проти кабальної угоди, вийшли зі складу ПЦУ, провівши помісний собор УПЦ Київського патріархату», - говорить Філарет.

У той же час Міністерство культури підтвердило ліквідацію УПЦ КП, опублікувавши відповідний наказ.

Як повідомлялося, Філарет відмовився визнавати Томос про автокефалію і протекторат Вселенського патріархату. За його словами, якщо він раніше знав, що з Томосом українська церква перейде з однієї залежності в іншу, то ніколи б його не підтримав.

Також Філарет продовжує відстоювати незалежність Київського патріархату.

У ПЦУ, своєю чергою, списують поведінку Філарета на похилі роки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: