Філарет закликав захистити УПЦ КП від Епіфанія

Читать на русском
Патріарх Філарет під час богослужіння в Свято-Володимирському кафедральному соборі Києва звернувся до парафіян з проханням захистити Українську православну церкву Київського патріархату.

Патріарх Філарет під час богослужіння в Свято-Володимирському кафедральному соборі Києва звернувся до парафіян з проханням захистити Українську православну церкву Київського патріархату «від знищення, яке намагається зробити керівництво ПЦУ і Міністерства культури України».

Про це повідомляє прес-служба УПЦ КП, пише «Слово і Діло».

Чому Філарет не може змиритися з ліквідацією УПЦ КП?Почесний патріарх Філарет заявив, що томос Православної церкви України не такий, як у інших православних церков.

«Дорогі брати і сестри, нашій Церкві загрожує біда, її хочуть знищити Митрополит Епіфаній і його синод утворили комісію з ліквідації Київської Патріархії та знищення патріарха Філарета. Йому допомагають чиновники, служителі колишнього президента Петра Порошенка. І тому в змові митрополита Епіфанія з тими чиновниками Київську патріархію, без нашого відома, зняли з реєстрації. І тепер комісія, створена митрополитом Епіфанієм, має намір знищити все», - заявив Філарет.

За його словами це означає, що відтепер у Володимирському соборі буде служити митрополит Епіфаній, все майно і фінанси Київського патріархату відберуть, а самого Філарета «викинуть на вулицю».

«Тому звертаюся до вас: я служив вам 53 роки в цьому соборі, не пропускав жодної літургії, жодного богослужіння. І тепер мене викидають на вулицю. І тому я прошу вас захистити в першу чергу Київську Патріархію, нашу справжню Українську православну церкву Київського патріархату», - зазначив Філарет.

«Знаходьте будь-які законні засоби і виступайте проти. Звертайтеся до влади, протестуйте. Але протестувати треба проти митрополита Епіфанія. Тому що він це робить, під його керівництвом приймаються ці незаконні рішення про ліквідацію Київської патріархії і Київського патріархату. Я сподіваюся, сподіваюся на вашу допомогу, що з вашою допомогою ми переможемо і з допомогою Божою», - зазначив патріарх.

Раніше повідомлялося, що предстоятель Української православної церкви Київського патріархату патріарх Філарет подав до суду через зняття з реєстрації УПЦ Київського патріархату.

Також нагадаємо, Філарет звернувся до Зеленського через УПЦ КП.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: