Держдеп США погодився надати Конгресу документи щодо України

Читать на русском
Державний департамент США погодився надати Конгресу деякі документи, пов'язані з Україною, у рамках розслідування імпічменту президента Америки Дональда Трампа.

Державний департамент США погодився надати Конгресу деякі документи, пов'язані з Україною, у рамках розслідування імпічменту Дональда Трампа.

Про це повідомляє CNN.

Держдеп погодився надати документи до 22 листопада згідно з рішенням Федерального суду США. Повідомляється, що позов подала наглядова група American Oversight, яка вимагала надати документи, пов'язані з можливим тиском Трампа на президента України Володимира Зеленського та відкликанням посла США в Україні Марі Йованович.

Наразі немає повного опису документів, які будуть оприлюднені.

У США раніше розгорівся великий скандал навколо липневої телефонної розмови Трампа із Зеленським, який в підсумку став приводом для початку процедури імпічменту стосовно американського лідера. Як стверджують політичні опоненти президента США, посилаючись на свідчення інформатора, Трамп під час дзвінка намагався переконати Зеленського почати розслідування діяльності в Україні Хантера Байдена, який є сином колишнього віцепрезидента США Джозефа Байдена, в обмін на надання фінансової та військової допомоги Києву.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: