Демократи внесли в Палату представників США резолюцію про імпічмент Трампа

Читать на русском
Члени Палати представників Конгресу від Демократичної партії поширили у вівторок текст резолюції, яка санкціонує продовження розгляду з метою імпічменту президента Дональда Трампа.

Члени Палати представників Конгресу від Демократичної партії поширили у вівторок текст резолюції, яка санкціонує продовження розгляду з метою імпічменту президента Дональда Трампа.

Про це повідомляє Reuters.

Офіційно цей документ внесений на розгляд нижньої палати Конгресу від імені Джеймса Макговерна (демократ від штату Массачусетс), що є в ній головою процедурного комітету.

Резолюція наказує низцы комітетів Палати представників продовжувати свої розслідування. Їх мета - з'ясувати, «чи існують достатні підстави для того, щоб Палата представників скористалася конституційними повноваженнями піддати імпічменту президента Дональда Джона Трампа, президента Сполучених Штатів Америки». Нинішній американський лідер представляє Республіканську партію.

У резолюції підтверджується, що розслідування будуть продовжувати вести шість комітетів: з розвідки, фінансових послуг, закордонних справ, нагляду і реформи, доходах і видатках, а також юридичний.

Як очікується, на голосування в Палаті представників резолюція буде поставлена ​​в четвер.

24 вересня Палата представників, контрольована Демократичною партією, оголосила про запуск процедури імпічменту щодо Трампа. Приводом для цього послужили твердження про вчинення Трампом в липневій телефонній розмові тиску на президента України Володимира Зеленського з метою спонукати Київ допомогти главі вашингтонської адміністрації переобратися на другий термін в 2020 році.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: