Оголошено дату голосування в Конгресі за резолюцію про імпічмент Трампа

Читать на русском
Палата представників Конгресу США проголосує за резолюцію про імпічмент президента Трампа у четвер, 31 жовтня. Про це повідомила спікер палати представників Ненсі Пелосі.

Палата представників Конгресу Сполучених Штатів Америки проголосує за резолюцію про імпічмент президента США Дональда Трампа у четвер, 31 жовтня.

Про це повідомила спікер палати представників Ненсі Пелосі, пише The Washington Post.

6 питань про (не)реальний імпічмент реальному ТрампуНевже одна телефонна розмова варта імпічменту президента наймогутнішої країни світу? Шість питань про імпічмент Дональда Трампа.

Як зазначає видання, резолюція зокрема встановить порядок публічних слухань і дозволить публікацію записів допитів свідків.

Це буде перше офіційне голосування з процедури в Палаті представників.

Зараз члени Демократичної партії в Палаті представників Конгресу проводять розслідування в рамках імпічменту Трампа, при цьому республіканці звинувачують їх у тому, що процес не був оформлений належним чином, із винесенням на загальне голосування.

Пелосі стверджує, що в цьому немає необхідності, оскільки комітети й так володіють усіма необхідними повноваженнями для розслідування.

Як повідомлялося, в США оголосили про початок офіційного розслідування щодо імпічменту Трампа. Причиною став скандал, який розгорівся після телефонної розмови Трампа з президентом України.

Нагадаємо, Білий дім оприлюднив текст телефонної розмови. У розмові Трамп нагадує Зеленському про те, що Джо Байден як віцепрезидент США у 2016 році лобіював звільнення генпрокурора України Віктора Шокіна.

«Слово і Діло» подивилося, що в соціальних мережах думають про скандал і можливий імпічмент Трампу.

Детальніше про процедуру імпічменту - в авторському матеріалі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: