Трамп заявив про обов'язок вивчити справу сина Байдена

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп заявив, що як глава держави зобов'язаний вивчити справу сина колишнього віце-президента США Джозефа Байдена.

Президент США Дональд Трамп заявив, що як глава держави зобов'язаний вивчити справу сина колишнього віце-президента США Джозефа Байдена.

Про це він написав у неділю, 6 жовтня, на своїй сторінці в Twitter.

За його словами, Хантер Байден в 2014 році увійшов до правління української газодобувної компанії Burisma і щомісяця міг отримувати від неї більше $ 100 тис. При цьому досвіду роботи в енергетичній сфері у сина Байдена не було.

Як уточнив глава Білого дому, Хантер Байден отримав ще й $ 1,5 млрд від Китаю. Підстав для отримання подібних коштів у нього не було, додав американський лідер.

«Не може ж бути такого, щоб ці угоди були проведені за законом? Як заявляють адвокати та інші, у мене як у президента є зобов'язання вивчати можливу або ймовірну корупційну складову», - цитує повідомлення Трампа ТАСС.

Раніше в неділю Джо Байден звинуватив главу Білого дому Дональда Трампа в зловживанні президентськими повноваженнями. На його думку, Трамп не розуміє всю відповідальність, яка лежить на людині, що обіймає президентську посаду.

25 вересня Білий дім опублікував стенограму розмови, яка відбулася в червні між Трампом і Зеленським. Раніше в конгресі допустили, що в ході цієї бесіди американський лідер міг чинити на співрозмовника певний тиск і примушувати «зробити щось незаконне».

За даними газети The Wall Street Journal, Трамп просив Зеленського посприяти юристу Рудольфу Джуліані в розслідуванні дій свого головного конкурента на президентських виборах 2020 року Джо Байдена і його сина Хантера, пов'язаного з українською газовою компанією. Інформацію спростували в Києві, то ж саме зробив сам глава Білого дому.

Джо Байден своєю чергою закликав конгрес ініціювати процедуру імпічмента.12 вересня юридичний комітет палати представників конгресу схвалив резолюцію про процедуру можливого оголошення імпічменту Трампу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: