Імпічмент Трампа: ще один свідок дав свідчення

Читать на русском
ЗМІ пишуть, що демократи у свою чергу заявили, що Рікер підтвердив дані, зібрані в ході розслідування справи про імпічмент.

Виконуючий обов'язки помічника Держсекретаря США у справах Європи та Азії, у т.ч. відповідальний за відносини з Україною Філіп Рікер дав свідчення у Конгресі США перед комітетами Палати представників в рамках процедури імпічменту президента США.

Про це повідомляє «Голос Америки».

За даними ЗМІ, свідчення тривали близько 8 годин. Повідомляється, що в ході свідчень Рікер заявив, що у період з червня до серпня він не знав про те, що умовами надання допомоги США та власне президент Трамп могли чинити тиск на Київ для проведення розслідування щодо політичного конкурента Трампа.

Джерела інформують, Рікер зазначив, що знав про затримку допомоги, але не знав, чому. Рікер повідомив, що чув, нібито протистояв наданню допомоги Україні начальник штаба Білого дому Мік Малвані.

6 питань про (не)реальний імпічмент реальному ТрампуНевже одна телефонна розмова варта імпічменту президента наймогутнішої країни світу? Шість питань про імпічмент Дональда Трампа.

ЗМІ пишуть, що демократи у свою чергу заявили, що Рікер підтвердив дані, зібрані в ході розслідування справи про імпічмент.

Після завершення слухань глава комітету з розвідки Адам Шифф заявив, що законодавці «досягли швидкого прогресу» у розслідуванні імпічменту. Деталі, коли слухання перейдуть на наступний етап відкритих, Шифф не повідомив.

Комітети призначили свідчення Рікера на вихідний день з метою не затягувати розслідування. Заходи в рамках розслідування, призначені у Конгресі на четвер та п‘ятницю, було скасован.

Як повідомлялося, в США оголосили про початок офіційного розслідування щодо імпічменту Трампа. Причиною став скандал, який розгорівся після телефонної розмови Трампа з президентом України.

Нагадаємо, Білий дім оприлюднив текст телефонної розмови. У розмові Трамп нагадує Зеленському про те, що Джо Байден як віцепрезидент США у 2016 році лобіював звільнення генпрокурора України Віктора Шокіна.

«Слово і Діло» подивилося, що в соціальних мережах думають про скандал і можливий імпічмент Трампу.

Детальніше про процедуру імпічменту - в авторському матеріалі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: