Імпічмент Трампа: у стенограмі розмови двох президентів є пропуски

Читать на русском
Чиновник Білого дому під час свідчень у Конгресі заявив, що оприлюднена стенограма розмови президентів Трампа та Зеленського не повна. Декі фрази вилучили.

Чиновник Білого дому Александр Віндман під час свідчень у Конгресі заявив, що оприлюднена стенограма розмови президентів США Дональда Трампа та України Володимира Зеленського не повна.

Про це пише The New York Times, посилаючись на 3 джерела, що знайомі із свідченнями чиновника перед Палатою представників.

Трампу можуть оголосити імпічмент через скандал із дзвінком Зеленському: реакція соцмережУ США можуть оголосити імпічмент президенту Дональду Трампу. Все через скандал з телефонною розмовою з Володимиром Зеленським.

За словами Віндмана, два виправлення, які не були внесені стосувались твердження Трампа про існування записів ексвіцепрезидента Джо Байдена щодо корупції в Україні та згадок Зеленським газової компанії Burisma Holdings, до правління якої входив син Байдена Хантер.

Теза про існування записів про корупцію в Україні, як підкреслює видання, є посиланням на слова Байдена щодо зусиль примусити тодішнього генпрокурора Віктора Шокіна не розслідувати справу молодшого Байдена.

Як зазначає The Times, такі свідчення полковника Віндмана змусять слідчих ставити додаткові запитання чиновникам, які мали доступ до розмови президентів.

Проте упущені фрази принципово не змінюють розуміння скарги, яку подав викривач після спілкування Трампа і Зеленського.

Як повідомлялося, в США оголосили про початок офіційного розслідування щодо імпічменту Трампа. Причиною став скандал, який розгорівся після телефонної розмови Трампа з президентом України.

Нагадаємо, Білий дім оприлюднив текст телефонної розмови. У розмові Трамп нагадує Зеленському про те, що Джо Байден як віцепрезидент США у 2016 році лобіював звільнення генпрокурора України Віктора Шокіна.

«Слово і Діло» подивилося, що в соціальних мережах думають про скандал і можливий імпічмент Трампу.

Детальніше про процедуру імпічменту - в авторському матеріалі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: