Передвиборчі програми мажоритарників: що обіцяли депутати Запорізької області

Читать на русском

У Запорізькій області всього дев'ять одномандатних виборчих округів. На семи з них перемогли представники «Слуги народу», один округ виграв самовисуванец і ще один – представник «Опозиційної платформи – За життя». «Слово і Діло» проаналізувало, що мажоритарники обіцяли виборцям в своїх програмах.

У самовисуванця Сергія Мінька в програмі всього 13 обіцянок. Депутат обіцяє забезпечити належний стан доріг місцевого і регіонального значення, зручний громадський транспорт, сучасну систему зовнішнього освітлення, нові зелені зони для відпочинку, встановлення сучасних дитячих майданчиків, благоустрій пішохідних зон і дворів. Також він має намір залучати інвестиції для округу з фондів різних рівнів.

Мажоритарник від ОПЗЖ Олександр Пономарьов дав 22 обіцянки своїм виборцям. Серед них – провести реінтеграцію Донбасу мирним шляхом, збільшити державну допомогу при народженні дітей, зупинити скорочення мережі шкіл і дошкільних установ, зробити контрактну армію пріоритетним напрямком внутрішньої політики. Також нардеп підтримує зняття недоторканності з суддів і запровадження державного медичного страхування.

У всіх мажоритарників партії «Слуга народу», нагадаємо, у програмах є спільні обіцянки. Зокрема, йдеться про обіцянки втілити курс президента Володимира Зеленського, запровадити механізм відкликання депутатів, добиватися відновлення великих проєктів у промисловості та інфраструктури, обмежити олігархічні монополії, перезавантажити прокуратуру, СБУ і антикорупційні органи, звітувати перед виборцями тощо.

Найбільше обіцянок – 37 – в програмі Марини Нікітіної. Депутат обіцяла особисто внести законопроект про скасування мораторію на продаж землі (вона вже стала співавтором відповідної ініціативи) і відкрити ринок землі, домагатися доплати за кваліфікацію та стаж педагогів, сприяти реконструкції стадіонів, спортивних клубів і секцій округу. Крім того, Нікітіна буде домагатися вирішення проблеми з водопостачанням сіл всіх районів свого округу.

Геннадій Касай обіцяв внести кілька законопроектів до Верховної ради: про меценатство у фізичній культурі та спорті, про гарантії права молоді на працю, про підтримку фізкультурно-оздоровчої та спортивної роботи в Україні, про створення високотехнологічного навчального простору для молоді. Також до 2022 року він має намір впровадити програму розвитку авіаційної промисловості. З глобальних обіцянок в його програмі – встановити мир на Донбасі.

Роман Соха теж обіцяє особисто внести чотири законопроекти до парламенту: про обов'язок бізнесу компенсувати шкоду екології та здоров'ю людей, заподіяну внаслідок діяльності, про внесення змін до Податкового кодексу і запровадження одноразової «нульовий декларації» для бізнесу, про посилення кримінальної відповідальності чиновників за вчинення корупційних злочинів, про декларування чиновниками і членами їх сімей витрат. Крім того, нардеп буде домагатися вирішення проблеми добудови моста в Запоріжжі за рахунок залучення коштів державної програми.

Передвиборчі програми мажоритарників: що обіцяли депутати від Дніпропетровської областіКорявченков обіцяв впроваджувати безкоштовний скринінг здоров`я жителів Кривого Рогу, які працюють на шкідливих підприємствах, та збільшити медичне фінансування округу.

Євген Шевченко обіцяє виборцям зайнятися інфраструктурою регіону: залучити китайські будівельні компанії для будівництва мостів у Запоріжжі, домагатися розвитку інфраструктури області шляхом будівництва нових автобанів, домагатися відновлення великих проєктів у промисловості та інфраструктурі із залученням приватних інвесторів. Він, як і Касай, обіцяє домагатися миру в Україні.

Сергій Штепа зобов'язався внести до Ради законопроекти про розмитнення автомобілів та про відповідальність органів керування дорогами. Від уряду депутат буде домагатися збільшення фінансування округу для розвитку інфраструктури. Крім того, Штепа на законодавчому рівні вирішить проблему забруднення навколишнього середовища та погіршення екології через неконтрольовані викиди на заводах Запоріжжя.

Нардеп Юлія Яцик обіцяла виборцям вирішити проблему необґрунтованих тарифів жителів округу Енергодара, вимагати підвищення інвестиційної привабливості округу і домагатися вирішення проблем з питним водопостачанням. Що стосується сфери охорони здоров'я, Яцик обіцяла вимагати зменшення вартості ліків (шляхом ліквідації несправедливих і корупційних націнок), взяти під контроль оснащення медустанов сучасним обладнанням і зробити професію лікаря престижною.

Ще один «слуга народу» Павло Мельник обіцяв сформувати команду фахівців, яка переможе на місцевих виборах і створити «справжній професійний кадровий резерв 81-го округу». Крім того, він зобов'язався домагатися відновлення належного фінансування державної програми «Питна вода України» і домагатися поновлення державної політики в галузі туризму.

Нагадаємо, раніше ми писали про обіцянки мажоритарників Одеської, Тернопільської та інших областей.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: