Передвиборчі програми мажоритарників: що обіцяли депутати від Полтавської області

Читать на русском

У Полтавській області вісім одномандатних виборчих округів і лише на двох до Верховної ради пройшли самовисуванці. Ще на п’ятьох округах перемогли кандидати від «Слуги народу». «Слово і Діло» пропонує подивитись, які обіцянки дали мажоритарники в своїх програмах жителям Полтавської області.

Один із самовисувнців Олег Кулініч був нардепом двох попередніх скликань і останнім часом входив до депутаської групи «Відродження». Протягом каденції Кулініч виконав половину обіцянок. Балотуючись у 2019-му до парламенту, він дав 37 програмних обіцянок, серед яких є багато таких, що співпадають з обіцянками президентської партії.

Кулініч обіцяв відстоювати підвищення ролі місцевого самоврядування та зменшення ролі державних адміністрацій, продовження євроінтеграції України та адаптацію українського законодавства до норм ЄС. Він зібрався підтримувати ініціативи, які забезпечуватимуть контроль громадянського суспільства над владою та підвищення боєздатності української армії, а також поступове приведення армії у відповідність до стандартів НАТО.

Для розвитку округу Кулініч обіцяв відстоювати права фермерів, збільшувати робочі місця на селі, сприяти розвитку інфраструктури, підтримувати сільську медицину та зберігати ФАПи в селах, зберігати культурну спадщину, розвивати туризм і підвищувати лікувально-оздоровчий потенціал курорту Миргород.

Ще один самовисуванець Юрій Шаповалов також був нардепом двох попередніх скликань і, як і Кулініч, входив до депутаської групи «Відродження». Як нардеп він виконав лише 14% обіцянок, але люди знову обрали його до парламенту. Цього разу Шаповалов дав 27 програмних обіцянок.

Нардеп обіцяв реалізувати реформу місцевого самоврядування, встановити сувору відповідальність для підприємств, які здійснюють шкідливі викиди в довкілля, домогтися негайного проведення реформи прокуратури та судів.

Щодо округу, то Шаповалов має амбітні наміри зробити Кременчук найкращим містом в Україні: безпечним, комфортним, чистим, затишним і сучасним. Також політик обіцяв зробити в Кременчуці розвинену інфраструктуру та безпечне довкілля, гарні дороги, освітити вулиці міста й заборонити будівництво Біланівського гірничо-збагачувального комбінату.

У мажоритарників від «Слуги народу» здебільшого схожі програми. Зокрема, вони обіцяють втілити курс президента Володимира Зеленського через конкретні законопроекти та політичні рішення. Відрізняються програми нардепів лише деякими обіцянками щодо роботи на округах.

Андрій Боблях обіцяє впроваджувати електронний документообіг в органах місцевого самоврядування Полтавщини, внести законопроекти «Про молодіжне житлове будівництво» та «Про фінансову підтримку молодіжних бізнес-проектів», а також внести зміни до закону України «Про оплату праці» в частині, що стосується тарифікації оплати праці тренерів дитячих і юнацьких спортивних шкіл.

Дмитро Нальотов обіцяє внести законопроекти про запровадження декларування чиновниками та членами їхніх родин не лише доходів, а й витрат, про мораторій на облаштування сміттєвих полігонів в Україні, обов’язкову переробку всього сміття на екологічно чистих заводах та про обов’язок бізнесу компенсувати шкоду екології та здоров’ю людей, заподіяну в результаті господарської діяльності та технологічних катастроф.

Раніше ми писали, що обіцяли обрані мажоритарники Києва, Київської, Волинської та інших областей.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: