Передвиборчі програми мажоритарників: що обіцяли депутати Одеської області

Читать на русском

В Одеській області 11 одномандатних округів, на трьох перемогли самовисуванці, а на інших – представники «Слуги народу». «Слово і Діло» подивилось, які обіцянки давали мажоритарники жителям області у своїх передвиборчих програмах.

Почнемо з самовисуванців. Антон Кіссе вперше пройшов до Верховної ради в 2004 році, а через деякий час був нардепом VIІ та VIII скликань. Зараз він є співголовою політичної партії «Наш край» та членом депутатської групи «За майбутнє». У своїй передвиборчій програмі Кіссе дав 16 обіцянок.

Нардеп обіцяв «радикальну підтримку національного виробника», якісне харчування у дитсадках, школах та лікарнях, а також оздоровлення річок і озер округу. Він прописав у програмі, що буде добиватися включення до проєкту держбюджету видатків на забезпечення якісною питною водою населення та на ремонт доріг державного значення, які зв’язують районні центри з обласними.

Він обіцяв голосувати за «законодавчі акти, спрямовані на збереження цілісності держави», захищати права територіальних громад на децентралізацію та сприяти процесам мирного врегулювання «існуючих військових конфліктів».

Ще один самовисуванець Одеської області Олексій Гончаренко зовсім не новачок у політиці. Він працював у Раді попереднього скликання, а тепер є членом фракції «Європейська солідарність». Хоча 14 років тому Гончаренко входив до лав «Партії регіонів» і був активним прибічником надання російській мові статусу державної в Україні.

Цього разу Гончаренко дав 12 обіцянок у своїй програмі, серед яких – домагатися, щоб люди не переплачували за тепло та воду, забезпечити підвищення пенсій. Також він обіцяв підготувати програму, яка забезпечить селян обладнанням для зберігання та переробки молока, та державні дотації на кожну корову й теля.

Для округу Гончаренко обіцяв перетворити Гарнізонний Будинок офіцерів на мультифункціональний центр з кінотеатром, а також капітально відремонтувати дороги Подільськ-Ананьїв, Подільськ-Окни, Кодима-Слобідка, Балта-Саврань та Подільськ-Балта.

Самовисуванець Анатолій Урбанський вперше пройшов до парламенту і дав тільки п'ять обіцянок у своїй передвиборчій програмі. Він обіцяв продовжувати забезпечувати населені пункти Придунав'я питною водою, системно ремонтувати дороги, будувати нові об'єкти соціальної інфраструктури, а також «підвищувати рівень благоустрою та якості життя».

На восьми округах Одеської області перемогли «слуги народу». Їхні програми дуже схожі і майже всі містять обіцянки про обмеження олігархічних монополій, запровадження механізму відкликання депутатів усіх рівнів, притягнення чиновників до відповідальності за незаконне збагачення, посилення відповідальності за корупційні злочини та впровадження обов'язкової конфіскації майна корупціонерів.

Артем Дмитрук обіцяв внести до ВРУ законопроекти про захист вітчизняних підприємств, які перейшли на європейські стандарти роботи, про звільнення морських пляжів від захоплення та забудови та сприяти відновленню великих проєктів у промисловості та інфраструктурі із залученням приватних інвесторів.

Олег Колєв прописав у програмі, що створюватиме закони, які б сприяли розвитку економіки країни, соціальної сфери та підвищенню стандартів життя. Також він обіцяв надавати фінансову допомогу з депутатського фонду людям на операції та лікування та передати управлінські функції та повноваження від місцевих державних адміністрацій до виконавчих органів місцевого самоврядування.

Олексій Леонов обіцяв внести до ВРУ законопроекти про звільнення морських пляжів від захоплення та забудови, а також про прямі вибори керівників обласних та районних прокуратур та поліції, обрання голів судів усіх рівнів.

Багато обіцянок для округу дав Олександр Горенюк, зокрема, вирішити проблему заторів Суворовського та Котовського районів, добиватися нових сучасних розв’язок на Пересипі, Миколаївській та Південній дорогах, вирішувати проблеми затоплення доріг та каналізації, добиватись поступової заміни маршруток на сучасні автобуси, запропонувати проєкт ремонту застарілого житлового фонду.

Раніше ми писали, які програмні обіцянки давали мажоритарники Тернопільської, Луганської, Харківської та інших областей.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: