Передвиборчі програми мажоритарників: що обіцяли депутати Тернопільської області

Читать на русском

У Тернопільській області 5 одномандатних округів, на двох перемогли самовисуванці, а на трьох – представники «Слуги народу». «Слово і Діло» подивилось, які обіцянки давали мажоритарники жителям області у своїх передвиборчих програмах.

Самовисуванець Іван Чайківський вперше пройшов до Верховної ради. Він є членом «Аграрної партії України» та в парламенті входить до депутатської групи «За майбутнє». У своїй передвиборчій програмі він дав 15 обіцянок. Деякі з них перетинаються із обіцянками «Слуги народу», зокрема, відновлювати дороги, підтримувати і розвивати екологічні проєкти, домогтися прямого народовладдя, яке має бути доступним зі смартфона, домогтися усунення корупційних «накруток» та дотації з бюджету для зниження тарифів.

Для округу Чайківський обіцяв підтримувати і розвивати проєкти озеленення, домагатися більшого фінансування та залучати інвестиції в місцеві проєкти, а також розвивати туризм, відновити пам'ятки та сформувати єдину туристичну карту свого округу для кожного району для різних груп мандрівників.

Самовисуванець Микола Люшняк має політичний досвід, тому що був нардепом попереднього скликання і виконав лише 13% обіцянок. Мабуть, саме тому він так сміливо та безапеляційно обіцяв встановити мир в Україні. В цілому на його рахунку 19 нових обіцянок.

Щодо благоустрою округу, Люшняк обіцяє створити нові робочі місця та облаштувати Бучацький госпітальний округ, забезпечити розвиток курортно-рекреаційного та туристичного потенціалу краю, реконструювати та будувати фізкультурно-оздоровчі, соціально-культурні та медичні заклади, школи та дитячі садочки, будувати та реконструювати об’їзні дороги в Теребовлі.

Ще три мажоритарники Тернопільщини пройшли до Ради від «Слуги народу». Зазначимо, що передвиборчі програми «слуг народу», як правило, відрізняються тільки особистими обіцянками щодо конкретних законопроектів та благоустрою округу.

Андрій Богданець дав 41 обіцянку. Окрім стандартної обіцянки втілити курс президента Володимира Зеленського через конкретні законопроекти і політичні рішення, в нього є наміри скасувати недоторканність народних депутатів, яка вже виконана, і домогтися спрощення процедури імпічменту президента (відповідний законопроект ухвалений, але ще не підписаний президентом), а також домогтися запровадження механізму відкликання депутатів усіх рівнів, які втратили довіру виборців.

Також Богданець обіцяв добиватися притягнення чиновників до відповідальності за незаконне збагачення та впровадження обов'язкової конфіскації майна корупціонерів. Відповідний законопроект Раді треба ухвалити у другому читанні.

Для округу Богданець обіцяв оновити системи водопостачання та водовідведення та сприяти залученню державних і приватних інвестицій у розвиток промисловості Тернопільщини.

На законодавчому рівні нардеп обіцяв добиватися встановлення індивідуального опалення у житлових будинках та працювати над розробкою гарантованого пакету соціального страхування для військових та членів родин загиблих бійців.

Новачок в Раді Ігор Василів дав 31 програмну обіцянку, переважна більшість з яких ідентична обіцянкам інших «слуг народу». Що стосується округу, мажоритарник має просувати на державному рівні важливі проєкти, сприяти залученню інвесторів для створення нових робочих місць.

Василів обіцяв на законодавчому рівні вирішувати проблеми зі стихійними сміттєзвалищами та внести законопроекти, які дозволять впровадити прогресивні системи переробки ТПВ.

Також він обіцяв внести до ВРУ законопроекти «Про здійснення габаритно-вагового контролю за транспортними засобами» та «Про спрощення системи ідентифікації водія транспортного засобу».

Вперше пройшов до парламенту Володимир Гевко і одразу дав 33 обіцянки. Окрім розвитку туризму, він обіцяв відбудувати історичні пам’ятки Чортківського, Заліщицького та Борщівського районів.

Для молоді Гевко обіцяв працевлаштування, відновити програми молодіжного житлового кредитування та держпідтримку молодих підприємців, впровадити рік пільгового оподаткування для молодих підприємців.

Для пенсіонерів – забезпечити гідне пенсійне забезпечення старшому поколінню та добиватися, щоб всі страхові накопичення, зроблені людиною за життя, переходили у спадщину.

Раніше ми писали, які програмні обіцянки давали мажоритарники Луганської, Харківської та інших областей.

Також ми розібралися, кого і за що передбачають притягати до відповідальності за незаконне збагачення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: