Передвиборчі програми мажоритарників: що обіцяли депутати Києва

Читать на русском

Нова Верховна рада почне роботу 29 серпня. До парламентських виборів «Слово і Діло» докладно розібрало за темами програми п'яти політичних партій, які отримають мандати. Тепер, коли ми знаємо переможців на одномандатних округах, прийшов час заглянути і в їхні програми. Ми пройдемося мажоритарниками кожної області, сьогодні почнемо з Києва.

На всіх 13 столичних округах перемогу здобули представники «Слуги народу». «Слово і Діло» помітило цікаву особливість в їхніх передвиборчих програмах: частина обіцянок майбутніх депутатів стосується саме виборчих округів, а інша частина є «програмою партії» й практично однакова у всіх.

Зокрема, всі столичні мажоритарники обіцяють втілити курс президента Володимира Зеленського в конкретних законопроектах і політичних рішеннях, бути доступними для громадян, регулярно звітувати, добиватися скасування недоторканності і спрощення процедури імпічменту, сформувати уряд народної довіри, притягувати чиновників до відповідальності за незаконне збагачення, запровадити механізм відкликання депутатів всіх рівнів, домагатися реформування ЗСУ.

Богдан Яременко дав 41 обіцянку в своїй програмі. Він збирається боротися з викидами та забрудненнями, розвивати системи парків і заповідних зон, а також підтримувати всі види місцевих ініціатив.

39 обіцянок дав Микола Тищенко. З цікавого: майбутній депутат обіцяв запровадити механізм надійного захисту свідків, контролювати дитяче харчування в навчальних закладах і скоротити перелік фінансових та господарських злочинів, які підпадають під кримінальну відповідальність.

Максим Перебийніс обіцяє киянам ініціювати створення нових креативних центрів, сприяти вирішенню проблеми Бортницької станції аерації, сприяти створенню нових зон для паркування в Дарницькому районі й домагатися зменшення вартості ліків.

Артем Дубнов, крім сприяння розвитку транспортної інфраструктури Троєщини та поліпшення умов проживання та відпочинку в районі, обіцяє взяти під свій контроль реформування системи охорони здоров'я.

Яскраві обіцянки в Романа Грищука: збудувати гілку метро від аеропорту до вокзалу (причому, від якого аеропорту, не уточнюється), звільнити Київ від незаконних рекламних вивісок і банерів, реформувати космічну галузь, створити мережу міжшкільних лабораторій і ресурсних центрів. Також у планах майбутнього депутата – запровадити в школах предмети, які розвивають критичне мислення та фінансову грамотність.

Переможець на 216-иу окрузі Леся Забуранна обіцяла контролювати прибирання паркових зон і зон для відпочинку, забезпечити реалізацію програм чистої води, освітлення вулиць, вивезення та сортування сміття.

Людмила Буймістер має намір продовжити децентралізацію Києва, зупинити знищення Шевченківського району та забезпечити контроль за терміном будівництва метро на Виноградар.

Анна Бондар обіцяла в своїй програмі добиватися будівництва гілки метро на Виноградар при тому, що будівництво двох станцій уже триває. Також майбутній народний депутат обіцяє реконструювати Контрактову площу, вулицю Сагайдачного, розвивати пішохідні зони.

Цікава обіцянка є в Дмитра Гуріна – перед виборами не ставити у дворах дитячі майданчики. Крім цього, Гурін хоче пронумерувати й описати кожне дерево в столиці.

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» писало про те, які гучні законопроекти попередньої Верховної ради можуть бути проголосовані новим парламентом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: