МВС допоможе оскаржити рішення у справі Марківа в апеляційному суді

Читать на русском
Рішення у справі засудженого в Італії до 24 років ув'язнення нацгвардійця Віталія Марківа в апеляційному суді допоможе оскаржити МВС України.

Рішення у справі засудженого в Італії до 24 років ув'язнення нацгвардійця Віталія Марківа в апеляційному суді допоможе оскаржити МВС України.

Як повідомили в пресслужбі МВС, на даний момент відомство отримало рішення суду першої інстанції і працює над його перекладом.

«МВД допоможе оскаржити рішення у справі Марківа в апеляційному суді», - відзначили в міністерстві.

Також у відомстві нагадали, що вчора суд присяжних опублікував мотиваційну частину вироку у справі Віталія Марківа.

Нагадаємо, Віталій Марків був затриманий в Італії влітку 2017 року за інспірованим звинуваченням у причетності до загибелі італійського фотокореспондента Андреа Рокеллі 24 травня 2014 року під час бойових дій сил АТО із бойовиками-сепаратистами Гіркіна у місті Слов’янськ Донецької області.

За свідченнями українських військових, Віталій Марків не причетний до загибелі італійського репортера Андреа Рокеллі 24 травня 2014 року. У гвардійському підрозділі тоді не було важкої зброї, а саме мінометів, вогнем яких могло бути вбито потерпілого іноземного фотографа, а сам він перебував на позиціях бойовиків проросійських незаконних збройних формувань і умисно наражав себе на небезпеку, попри офіційні рекомендації посольства Італії не їхати у зону бойових дій.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: