У МЗС розповіли про терміни апеляції у справі Марківа

Читать на русском
Міністерство закордонних справ України продовжуватиме консульсько-правовий захист українського колишнього нагвардійця Віталія Марківа.

Міністерство закордонних справ України продовжуватиме консульсько-правовий захист українського колишнього нагвардійця Віталія Марківа.

Про це в коментарі РБК-Україна повідомила речник МЗС Катерина Зеленко, пише «Слово і Діло».

За її словами, консул України підтримує зв'язок із адвокатом і знаходився на всіх судових засіданнях.

«МЗС забезпечило весь комплекс заходів консульського захисту Віталія Марківа з часу його затримання на етапі досудового слідства та під час судового розгляду справи. Ми зі свого боку забезпечуємо консульсько-правовий супровід. Консул підтримує зв'язок із адвокатом, консул перебував на всіх судових засіданнях і здійснював нагляд над тим, щоб всі права пана Марківа під час судового розгляду були дотримані. Ми і в подальшому під час оскарження рішення суду будемо забезпечувати консульський захист громадянина України Марківа», - заявила Зеленко.

За її словами, зараз адвокат Віталія Марківа готуватиме апеляцію.

«Процедура передбачає, що протягом 90 днів суд має надати аргументи з мотивацією (про винесене рішення - ред.) адвокату. За результатами аналізу мотивації адвокат може подавати апеляцію протягом місяця. Апеляція буде подаватися до Апеляційного суду міста Мілан. Виходить, що оскарження рішення може бути і швидше. Все залежить від того, як надійде цей документ від суду», - додали в МЗС.

Нагадаємо, суд міста Павія в Італії виніс вирок колишньому військовослужбовцю Національної гвардії Віталію Марківу, обвинуваченого в причетності до вбивства італійського фотографа Андреа Роккеллі на Донбасі в 2014 році. Італійський суд засудив українця до 24 років в'язниці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: